Like farlig som promille

Hele 30 prosent av oss gjør det.

TEKSTEPROMILLE: Mange av oss tar lett på mobilbruk bak rattet, men undersøkelser viser at å tekste mens man kjører tilsvarer en promille på 1. Og menn er verre enn kvinner. Foto: COLOURBOX.COM
TEKSTEPROMILLE: Mange av oss tar lett på mobilbruk bak rattet, men undersøkelser viser at å tekste mens man kjører tilsvarer en promille på 1. Og menn er verre enn kvinner. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mange av oss tenker at det ikke er så farlig å bruke mobilen mens man sitter bak rattet.

To tredeler av de med førerkort sier at de har snakket i telefon uten handsfree mens de kjører, en tredjedel av de spurte har kjørt og tekstet, og en av ti har vært på sosiale medier.

Dette kommer frem i en befolkningsundersøkelse Opinion AS har gjort for KLP i juni i år. Undersøkelsen har spurt 1000 respondenter om deres mobilbruk bak rattet.

Les også: Dette gjør vi i bilen

Strenge regler I mai 2013 trådte nye regler for mobilbruk i bil i kraft. Det er nå kun lov å bruke tastaturet på telefonen til å besvare eller avslutte samtaler. Dette er kun tillatt dersom telefonen er koblet til handsfree, eller plassert i en fastmontert holder. All annen mobilbruk er ulovlig og medfører et forenklet forelegg på 1.300 kroner dersom man blir tatt.

Like farlig som promille Få sekunders uoppmerksomhet er alt som skal til for at det skal gå forferdelig galt på veien. Mobilbruk bak rattet er farligere enn mange tror.

Forskning viser at bruk av mobilen mens man kjører kan sammenlignes med å kjøre med promille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer