Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Like langt som 15 sjiraffer lagt etter hverandre

Boeing lanserer verdens lengste passasjerfly.

GIGANT: Boeing 747-8 Intercontinental er det største flyet bygd av Boeing noen sinne. Foto: MICHAEL O'LEARY/AP/SCANPIX
GIGANT: Boeing 747-8 Intercontinental er det største flyet bygd av Boeing noen sinne. Foto: MICHAEL O'LEARY/AP/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Med slagordet «Utrolig, igjen» viste Boeing i helgen fram sin splitter nye 747-8 Intercontinental foran 10 000 tilskuere på Boeing-fabrikken i Everett.

Det 76 meter lange flyet har et vingespenn på 68,5 meter, og er det største passasjerflyet Boeing noen sinne har bygget.

Ifølge Store norske leksikon blir sjiraffer mellom 4,7 og 5,3 meter høye. Det betyr at flyet har en lengde tilsvarende femten sjiraffer lagt etter hverandre.

Flyet har plass til 467 passasjerer, og de skal få en riktig behagelig flytur i et interiør inspirert av lillebroren 787 Dreamliner.

Selv om Boeing når har verdens lengste passasjerfly, kan Airbus med sitt A380 ifølge sin egen hjemmeside fortsatt skilte med verdens største. 

Leveringsklare til jul - Vi tror våre kunder vil sette pris på de lave driftkostnadene, og at passasjerene vil nyte komforten av det nye flotte interiøret, sier Boeing-toppen Jim Albaugh i en pressemelding fra flyprodusenten.
Lufthansa, Korean Air, og en rekke VIP-kunder, står tilsammen bak bestillingene av til sammen 33 nye jumbojeter. Første leveranse er i fjerde kvartal i år.

Administrerende direktør i Lufthansa, Nico Bycholz, skryter i samme pressemelding av nyvinningen, og ser fram til at Boeing 747-8 Intercontinental blir en del av Lufthanasas flyflåte til neste år.

Beholder fasongen - Flyet passer perfekt for lange og sterkt trafikkerte ruter, sier Boeings Pat Shanahan.

BEDRE PLASS: 747-8 Intercontinental har med sine 467 seter, plass til  51 flere passasjerer en den forrige utgaven av 747, melder selskapet. Foto: EPA/BOEING/SCANPIX
BEDRE PLASS: 747-8 Intercontinental har med sine 467 seter, plass til 51 flere passasjerer en den forrige utgaven av 747, melder selskapet. Foto: EPA/BOEING/SCANPIX Vis mer

Nyvinningen har ifølge Boeing beholdt den samme fasongen som det første Boeing 747 som tok av for over 40 år siden.

Selskapet skryter av 747-8 Intercontinental vil ha den laveste kostnaden pr. flysete av de store jeflyene i kommersiell drift. 

Giganten har 16 prosent lavere forbruk av drivstoff, slipper ut 16 prosent mindre CO2, og generer 30 prosent mindre støy enn Boeing 747-400, skriver selskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling