Like viktig som sprø svor

Brimis smakfulle tilbehør til julematen.

MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst. Alle foto: METTE MØLLER
MED SPOR FRA LOM: Eieren av hotell Waldorf-Astoria i New York, der waldorfsalaten ble laget første gang, var gift med Jørgine fra Bøverdalen i Lom. Se Brimis waldorfoppskrift nederst. Alle foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Prøv Dagblad-kokkas gløggoppskrifter.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Det trenger ikke være mye tilbehør til julematen, men det som serveres, må være så godt som mulig.

For Arne Brimi er helheten viktig.

Et ribbestykke med perfekt svor skal ikke serveres med ihjelkokt rosenkål eller rødkål fra pakke.

Gjør heller litt ekstra stas på familie og gjester, og server godt, hjemmelaget tilbehør, laget med god tid og av gode råvarer.

Kål fra Belgia Rosenkål serveres ofte til gode julemåltider.

Den lille, grønne kålen med opprinnelse fra Belgia og Brussel, derav navnet «Brussel sprouts» på engelsk, passer godt til både skinkestek og viltretter, og mange familier bruker den også til juleribba.

Noen sier de ikke liker rosenkål, og da har de antakelig smakt rosenkål som ikke er riktig tilberedt. Det er viktig å ikke overkoke den. Da blir smaken bitter, og litt svovelaktig.

Rosenkål trenger fin behandling for å smake godt.

Og med litt ekstra stell, smaker den til og med veldig godt!

Kort koketid - Jeg bruker alltid god tid når jeg skal tilberede rosenkål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer