Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Liker du blåskjell, vil du elske denne suppa

Full av skjellene vi har glemt.

VINDAMP: Hjerteskjellsuppe fra New England. Her dampes skjellene i rause mendger med hvitvin. FOTO: Jan Thoresen
VINDAMP: Hjerteskjellsuppe fra New England. Her dampes skjellene i rause mendger med hvitvin. FOTO: Jan Thoresen Vis mer

Det finnes nesten ikke noe som er mer sommer en hvitvinsdampede blåskjell eller stekte kamskjell. Det er noe med skjell. De skjuler en skatt. Og er lett å få tak i.

Hjerteskjell i Norge På ferie i utlandet kom vi over eksotiske skjell. I Spania heter de almejas. I frankrike heter de coques. Her hjemme kalles de hjerteskjell.

Det er egentlig en form for muslinger. Du får de i fiskebutikken eller i jålete matbutikker. Men du kan også plukke dem selv langs kysten i Norge.

På Frøya plukkes det tonnevis hvert år. Spesielt i Nordland skal det være bra forhold, sies det. Men disse skjellene kalles ikke havets multer for ingenting - du finner ikke skilt til de beste plassene å plukke.

Et firma i Lofoten betaler deg, ifølge Fiskeribladet Fiskaren, 20 kroner kiloen om du plukker og selger til dem. Firmaet mener det går an å plukke 400 kilo i døgnet

De trives i sandstrand og ligger nedgravd i sanden. Du må ha med bøtte og stålrive skal du finne dem.

Hjerteskjell suppe Vi vanlige går på butikken og kjøper skjell og lager denne fantastiske suppen. Som begynner helt fantastisk med et luksuriøst badekar med hvitvin som skjellene får koke seg i.

Denne hvitvinen danner basen for en fantastisk god, syrlig og fyldig suppe som får hjelp av fløte og bacon til å gjøre sommerkvelden litt bedre.

Antakelig er sannsynligheten stor for at du allerede har vært på Google og skrevet inn "Oppskrift Hjerteskjell suppe" når du havnet akkurat her. Da er det denne du skal lage. Ikke bli skremt av at du trenger tre kjeler. Jevning i en, skjell i en og bacon i en. Dette kommer du til å få til.

Les også
Slik blir fiskesuppa perfekt
Slik skal du egentlig steke baconet for at det skal bli perfekt
Slik rengjør du grillen
Sjokkvinner i test av 24 typer saft
Slik lager du deilig smoothies

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media