Liker du blåskjell, vil du elske denne suppa

Full av skjellene vi har glemt.

VINDAMP: Hjerteskjellsuppe fra New England. Her dampes skjellene i rause mendger med hvitvin. FOTO: Jan Thoresen
VINDAMP: Hjerteskjellsuppe fra New England. Her dampes skjellene i rause mendger med hvitvin. FOTO: Jan Thoresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes nesten ikke noe som er mer sommer en hvitvinsdampede blåskjell eller stekte kamskjell. Det er noe med skjell. De skjuler en skatt. Og er lett å få tak i.

Hjerteskjell i Norge På ferie i utlandet kom vi over eksotiske skjell. I Spania heter de almejas. I frankrike heter de coques. Her hjemme kalles de hjerteskjell.

Det er egentlig en form for muslinger. Du får de i fiskebutikken eller i jålete matbutikker. Men du kan også plukke dem selv langs kysten i Norge.

På Frøya plukkes det tonnevis hvert år. Spesielt i Nordland skal det være bra forhold, sies det. Men disse skjellene kalles ikke havets multer for ingenting - du finner ikke skilt til de beste plassene å plukke.

Et firma i Lofoten betaler deg, ifølge Fiskeribladet Fiskaren, 20 kroner kiloen om du plukker og selger til dem. Firmaet mener det går an å plukke 400 kilo i døgnet

De trives i sandstrand og ligger nedgravd i sanden. Du må ha med bøtte og stålrive skal du finne dem.

Hjerteskjell suppe Vi vanlige går på butikken og kjøper skjell og lager denne fantastiske suppen. Som begynner helt fantastisk med et luksuriøst badekar med hvitvin som skjellene får koke seg i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer