PÅ VERDENSKARTET: Druen har blitt satt på kartet og fått anerkjennelse verden over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PÅ VERDENSKARTET: Druen har blitt satt på kartet og fått anerkjennelse verden over. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Lillebroren til en av verdens mest berømte viner får toppscore, til en rimeligere penge

Og flere andre rødviner får terningkast seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nå er det duket for kraftigere og rikere viner. Med sesongens viltkjøtt på menyen er det spesielt et vinområde som utmerker seg. Den nordlige delen av Rhônedalen har med sin bruk av Syrah-druen og dens egenskaper et perfekt utgangspunkt for sesongens mat.

Hermitage er en av vinverdenens aller mest berømte viner. Rike, kraftige og kjøttfulle viner med stort lagringspotensial og perfekte følgesvenner til vinterens kraftige kost.

Ulempene med disse er naturligvis prisen, som er høy, og at vinene ofte trenger tid for å åpne seg ordentlig.

Løsningen på dette er langt på vei lillebror Crozes-Hermitage.

Prisgunstige viner

Rundt selve Hermitage finner vi dette området som byr på prisgunstige og tilgjengelige viner i samme stil. Vinene har aromaer som spenner fra solbær, bjørnebær og pepper til lær, rått kjøtt og jordlige toner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn