PÅ VERDENSKARTET: Druen har blitt satt på kartet og fått anerkjennelse verden over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PÅ VERDENSKARTET: Druen har blitt satt på kartet og fått anerkjennelse verden over. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Lillebroren til en av verdens mest berømte viner får toppscore, til en rimeligere penge

Og flere andre rødviner får terningkast seks.

Nå er det duket for kraftigere og rikere viner. Med sesongens viltkjøtt på menyen er det spesielt et vinområde som utmerker seg. Den nordlige delen av Rhônedalen har med sin bruk av Syrah-druen og dens egenskaper et perfekt utgangspunkt for sesongens mat.

Hermitage er en av vinverdenens aller mest berømte viner. Rike, kraftige og kjøttfulle viner med stort lagringspotensial og perfekte følgesvenner til vinterens kraftige kost.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: Nina Hansen Vis mer

Ulempene med disse er naturligvis prisen, som er høy, og at vinene ofte trenger tid for å åpne seg ordentlig.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn