Lite, upraktisk kjøkken fikk solid oppgradering

Kjøkkenet på åtte kvadratmeter var slitt og upraktisk. Nå er det moderne med mer lagringsplass og kontorkrok.

OPPGRADERT: Det lille kjøkkenet på åtte kvadratmeter hadde ulike benkehøyder og upraktisk skapplass. Det fikk moderne linjer og bedre plass uten å endre planløsningen. FOTO: Margaret M. De Lange
OPPGRADERT: Det lille kjøkkenet på åtte kvadratmeter hadde ulike benkehøyder og upraktisk skapplass. Det fikk moderne linjer og bedre plass uten å endre planløsningen. FOTO: Margaret M. De Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gro Strømme flyttet fra hus til leilighet og trengte hjelp til å planlegge kjøkkenet slik at det ble praktisk, enkelt og oppdatert. Hun ville gjerne ha et kjøkken med plass til arbeidskrok, dyp vinduskarm og smart oppbevaring uten å endre planløsningen.

Interiørarkitekt MNIL Beba Vaxevanidou Holøyen tok utfordringen. Kjøkkenet var lite og slitt med originalinnredning fra en god stund tilbake.

Ulike høyder på spisekroken i hjørnet, benkeplate og komfyr bidro til at kjøkkenet virket uryddig. Ved å ha samme høyde på disse fikk kjøkkenet et roligere preg.

Radiatoren under vinduet ble bygget ut slik at vinduskarmen ble bredere, og de gamle skråtakene ble erstattet med rette skap som går i ett med leilighetens nye fargepalett. Dette bidrar til at kjøkkenet virker større enn det egentlig er.

Interiørarkitektens tips

• Planmessig gir ikke rommet mulighet for de store sprell. Men vi la inn mer lagringsplass og fikk også inn en liten kontorkrok ved vinduet. Likevel er uttrykket mye ryddigere enn utgangspunktet.. • Velger du nøytrale farger og materialer, er det fint å velge et mønstret tapet og/eller mønstrede gardiner. • Lik høyde på alle benkeplater gir et ryddigere inntrykkk. Det samme hvis gulvet fortsetter inn i neste rom, dvs at gulvene har like materialer. • Liftgardiner graderer lysinnslippet. • Rolige farger passer fint til et lite kjøkken, men bryt det gjerne opp med fargedetaljer i friske farger ved behov. • Ekstra lys øker romfølelsen Dette kostet forvandlingen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer