ANTIOKSIDANTER: Mørk sjokolade inneholder mindre sukker og mer antioksidanter enn lys sjokolade. Foto: Crestock
ANTIOKSIDANTER: Mørk sjokolade inneholder mindre sukker og mer antioksidanter enn lys sjokolade. Foto: CrestockVis mer

Litt bedre enn kakao

Du trodde kanskje varm sjokolade var kjedelige greier...

La oss først gjøre en ting klart; det er forskjell på kakao og varm sjokolade. Kakao er laget av kakaopulver, mens varm sjokolade er laget av finrevet mørk, halvsøt eller bittersøt sjokolade, smeltet til en kremet konsistens.

Varm sjokolade er også rikere og mer fyldig fordi sjokoladeplater har et høyere innhold av kakaosmør enn kakaopulver.

For å lage ekte, varm sjokolade, ta utgangspunkt i favorittsjokoladen din. Se bort i fra de billigste sjokoladene. En god huskeregel er; jo bedre kvalitet sjokoladen har, jo bedre kvalitet vil det bli på det ferdige resultatet.

Deilig fyldig 1. Smør

Hemmeligheten bak en virkelig rik og fyldig, varm sjokolade er å legge en teskje eller mer av usaltet smør i hver kopp før du heller i den varme sjokoladen. Smøret er med på å løfte den varme sjokoladen til nye høyder, slik at du sitter igjen med en minneverdig opplevelse.

2. Melk

Uansett hva det står i oppskriften: Bruk melk istedenfor vann - og bruk helmelk. Dette er med på å gjøre koppen med varm sjokolade mer fyldig og innbydende.

Eksprimenter med nye smaker på sjokoladen 3. Gå bananas!

Mos en halv moden banan for hver stor kopp med varm sjokolade.

Tilsett 1/4 ts kanel og et rasp med fersk muskat i bananpureen

Varm den i mikrobølgeovnen i 20 sekunder, og rør blandingen inn i den varme sjokoladen.

Vi kan ikke påsta at dette er noen "helse- drikk", men det kombinerer både kalsium og antioksidanter- og viktigst av alt: smaker himmelsk!

4.Chai chai

Hvis du liker både varm sjokolade og chai, vil du elske de sammen. Denne oppskriften serverer to.

Riv 60 gram av en god sjokolade med 40-50 prosent kakaoinnhold.

Legg 90 gram chai-te i en kopp med kokende vann, og la de ligge slik i fem minutter. Sil teen i bolle, og trykk med en skje på bladene for å trekke ut mest te.

Småkok en kopp med melk på middels varme, legg til teen og deretter sjokoladen. Bland med en stavmikser til sjokoladen har smeltet.

5. Hva med litt kanel?

For en klassisk kombinasjon, rør inn en hel kanelstang i den varme sjokoladen. Du trenger ikke en sky av pisket krem for å få dette trikset til å fungere. Hakk kanelstangen i biter og server den som et supplement til den varme sjokoladen.

6. Litt ekstra varme

Forbeholdt de voksne, men akk så herlig! Mange smaker gjør nytten: fruktsmaker som Grand Marnier og Framboise, kaffesmaker som Kahlua, kremet likører som Baileys og Voyant Chai, og krydrede smaker som Anisette. Start med en spiseskje per kopp.

7. Mmmint

Sjokolade og mint er en uslåelig kombinasjon. Knus stilkene av noen få frisk mynteblad, og legge dem til den kokende varme sjokoladen. Sil før servering, og legg en frisk myntekvist som garnityr.

8. Berry good

Mos seks ferske eller frosne bringebær for hver store kopp, og bland det med den varme sjokoladen. Pynt med friske bringebær, eventuelt festet på en cocktailpinne. Dette fungerer også med bjørnebær, jordbær, eller andre bær du skulle foretrekke.

9. Frekk og fyrig

Prøv denne spicy blandingen, og tilsett den i den varme sjokoladen til den blir så sterk som du ønsker den. Du kan variere nivået av enkelte ingredienser (for eksempel mer eller mindre chili eller ingefær):

1 ts chili og 1 ts kanel

1/2 ts kardemomme og 1/2 ts ingefær

1/4 ts nellik og 1/4 muskat.

Bland alle krydderne sammen. Start med å 1/2 ts av blandingen per kopp varm sjokolade, og øk deretter om ønskelig.

10. En shot- med sirup

Kanskje ikke noe å tilsette den fineste varme sjokoladen laget på de dyreste platene, da sirupen kan dekke over den ekslusive smaken. Men på en vanlig kopp varm sjokolade kan dette gjøre susen!

Det finnes et utall av smaker å ha det gøy med; banan, karamell, kirsebær, kanel, kokos, appelsin, peanøttsmør, peppermynte, fløtekaramell, hasselnøtt og ristet marshmallow. Husk at sirup er søtt, så halver sukkeret i oppskriften.

Topp det med... 11. En godbit av en klassiker

Rasp litt sjokolade over pisket krem for en siste finish. Kombiner gjerne hvit og mørk sjokolade, eller hva med en ren nytelsestrio av hvit, mørk og melkesjoklade?

12. Fargerikt

Hvorfor ikke feire spesielle anledninger med å drysse spiselige konfetti over den varme sjokoladen. Kjøp sprinkles i forskjellige farger, og kombiner dem gjerne med raspet sjokolade. Hva med røde og grønne sprinkles i juletider, røde for et ekstra valentinespiff, og gule for litt påskestemning?

13. Fersk muskat og kakaopulver.

Strø litt malt frisk muskat på toppen av en kopp varm sjokolade. Disse aroma og smak- kombinasjonene er svært sofistikerte og kompatible. Kakaopulver er også et deilig supplement.

14. En sky av... Marshmallows.

Trenger ingen videre introduksjon- en smak av himmelen!

15. Så søtt, så søtt.

Med en godteristang kan du med en rask bevegelse få et hint av ekstra smak, eller la stangen smelte helt i den varme sjokoladen. Slike stenger kommer i flere smaker, både karamell, peppermynte og bringebær.

kilde: the nibble.com

Nå har vi rustet deg godt på vei med mange smakfulle alternativer til den vanlige varme sjokoladen. Men fortsatt mangler et nøkkelelement; nemlig den perfekte basis- oppskriften.

Du har kanskje hørt rykter om den fantastiske varme sjokoladen til Bibliotekbaren på Hotel Bristol. Vi har vært så heldig å blitt servert oppskriften, og deler den her med dere:

Den er som følger :

110 gr 53,8% mørk Callebaut (Belgisk sjokolade)

1 liter H-melk

Litt sukker etter smak

Serveres med pisket kremfløte ved siden av, og nytes.

Les også:

Slik lager du super sjokoladesaus
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Pannekaker med ny topp

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.