OPPSKRIFT PÅ MIDDAG PÅ 20 MINUTTER: Denne middagen lager du på 20 minutter. Lett. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ MIDDAG PÅ 20 MINUTTER: Denne middagen lager du på 20 minutter. Lett. Foto: Erik HannemannVis mer

Litt kulere middag på 20 minutter

Dette lager du så kjapt.

Mange likte saken om middager på fem minutter. Og enda flere klikket på de ti middagene du lager på ti minutter.

Det er en spesiell øvelse å lage middag så kjapt. Selv har jeg ikke mye imot å bruke lang tid. 20 minutter, for eksempel.

Derfor har jeg nå planer om å klekke ut en lang serie med middager på 20 minutter. Den første i serien var kjøttboller med mozzarella og pasta.

Litt kulere middag på 20 minutter Jeg blir alltid så glad når noen skriver, på Facebook-siden, for eksempel, at «i dag skal jeg kjøpe fennikel for første gang».

Som matentusiast kan du således si at jeg er i en slags misjonærstilling. Og jeg misjonerer helst for variasjon, og målet er å inspirere til å prøve nye retter og ingredienser.

I dagens 20-minutters satser jeg på en litt spenstig sak. Slett ikke alle er komfortable med artisjokk. Du kan kjøpe en fersk en og koke den i 20 minutter. Men, en kjappere måte å teste ut denne rare grønnsaken på, er å kjøpe seg en boks med hermetiske artisjokker.

Artisjokkhjerte Det vil si: Artisjokkhjerter. Artisjokkhjertene er den innerste delen av artisjokken. (Størstedelen av grønnsaken består av blader. Og det er bare den kjøttfulle delen innerst som er spiselig).

Kapers er også en fremling på mange norske kjøkken. Som regel får du kjøpt dem knøttsmå på glass (i krydderhylla), men du kan også være heldig og få tak i de terningstore kapersene som det er litt mer smak i.

Tar du utfordringen med artisjokkhjerter og kapers, er det ikke mye du trenger å kunne for å lykkes med denne retten.

Jo, du må riktignok beherske kunsten å koke egg.

Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:
Matquiz: Klarer du alle ti?
De raskeste middagene
10 retter med kjøttdeig
Gryterettene som redder hverdagen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.