Litt mer enn vanlig oppussing

Se huset før og etter ombyggingen.

Det moderne huset med store glassvinduer i Maryland USA har ikke alltid sett slik ut. En gang i tiden var det nemlig et langt mer tradisjonelt hus.

Det var husets beboere, en familie på fire, som følte et sterkt behov for en fornyelse av sitt utdaterte hjem. De ønsket et hjem som kunne holde tritt med deres voksende behov for funksjonalitet og komfort.

For å kunne modernisere huset sitt etter ønskene og behovene som de hadde, ville de trenge arkitekthjelp.

Hjelp fra arkitekt Familien kontaktet arkitektkontoret Division 1 for å få hjelp med renoveringen av huset deres. Resultatet ble et moderne funkishus som ligger usjenert til, med skogen som nærmeste nabo. Bare taket synes fra veien nedenfor.

- Huset deres var et tradisjonelt hus med typisk etterkrigskonstruksjon, forklarer Jeffery Robertson fra Division 1. Det fremsto som hurtig konstruert, og det manglet en tilhørighet til omgivelsene og området rundt. Det var lite funksjonelt og interiøret var dårlig organisert. De små og malplasserte vinduene ga huset en mørk og tett følelse, og eierne synes det rett og slett var ineffektivt.

Krav fra eierne Eierne hadde et krav til arkitektene om å holde seg innenfor rammene til til den eksisterende bygningen. Målet var å holde huset så åpent som mulig, og samtidig ha en klar fordeling av funksjonene.

- Det var bokstavelig talt et puslespill, forteller Robertson.
- Men de var kjent med våre tidligere arbeider og hadde en forståelse for hva de kunne forvente, og vi hadde en tett dialog under hele prosessen.

Nytt konsept Det nye konseptet skulle innebære tre soverom, to bad, lekerom for barna, et kontor, et treningsrom, en bod, kjøkken og stue. Uttrykket skulle være moderne.

- For å imøtekomme kundens krav ble alle innvendige vegger revet, samt andre etasje og taket, forklarer Robertson. - Det resterende fundamentet og skallet av det nedre nivået på huset dannet grunnlaget for den nye boligen.

Materialer Eksteriøret er kledd i sedertre, sink og fliser av porselen. De samme materialene, sedertre og porselensfliser, ble brukt innendørs i kombinasjon med gips og maling. De mørke flisene ble brukt som en kontrast til det varme og naturlige treverket.

Arkitekten valgte også å dele inn huset i ulike soner ut i fra bruksområde.

Flott utsikt Det to etasjes huset har store vinduer som strekker seg fra gulv til tak, og som åpner opp mot skogen. I annen etasje er det kontor og soverom.

For å komme enda tettere på naturen som omslutter huset, har arkitekten bygget ut en terrasse som går rundt hele boligen.

FORLENGET KJØKKEN: Arkitekten forlenget kjøkkenet ut til terrassen. Foto: Debi Fox
ETTERKRIGSHUS: Klassisk etterkrigshus i USA. Foto: Debi Fox
FØR OG ETTER: Det tradisjonelle etterkrigshuset har med hjelp fra arkitekter blitt forvandlet til et moderne funkishus. Foto: Debi Fox
NYTT HUS: Alle innvendige vegger og tak ble revet. Kunden ønsket det nye huset bygget innenfor rammene til det gamle. Foto: Debi Fox
TREVERK: Det lune sedertreet står i kontrast til de mørke flisene. FOTO: Debi Fox
BAD: Det flislagte badet er stilrent og minimalistisk i duse farger. Foto: Debi Fox
STRAMME LINJER: Det moderne huset i sedertre passer godt inn i de skogkledde omgivelsene. Foto: Debi Fox
PLANTEGNING. Foto: Debi Fox

- Kjøkkenet ble også forlenget utendørs, forklarer Robertson. - Utekjøkkenet og terrassen har blitt et naturlig samlingspunkt for familie og venner.

Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Norsk villa i verdenstoppen
Vil du være oppdatert på interiør- og boligstoff? Meld deg på Klikk Boligs nyhetsbrev
Flåtten overlever klessvask

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

FØR OG ETTER: Det tradisjonelle etterkrigshuset har med hjelp fra arkitekter blitt forvandlet til et moderne funkishus. Foto: Debi Fox
FØR OG ETTER: Det tradisjonelle etterkrigshuset har med hjelp fra arkitekter blitt forvandlet til et moderne funkishus. Foto: Debi Fox Vis mer
STRAMME LINJER: Det moderne huset i sedertre passer godt inn i de skogkledde omgivelsene. Foto: Debi Fox
STRAMME LINJER: Det moderne huset i sedertre passer godt inn i de skogkledde omgivelsene. Foto: Debi Fox Vis mer