Litt syrlig, litt søtt og en touch av Asia

Sylta grønnsaker - lettere enn du tror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Kok opp en enkel lake, ha i friske høstgrønnsaker og hell alt over på glass.

Sylta grønnsaker er lettere å lage enn du tror.

Og så smaker de så utrolig godt! Litt syrlig, litt søtt og med spennende antydning av krydder og urter.

Sylta grønnsaker Det går fint å blande sammen mange forskjellige grønnsaker.

Karla Siverts bruker gjerne blomkål, kålrot, løk og gulrøtter, litt ingefær i laken og en god bunt timian.

- Dette er en flott måte å lagre de fine høstgrønnsakene på. Slik varer de lenge utover vinteren. Det er gøy å eksperimentere med forskjellige varianter, og å sette sammen fine farger, sier Karla.

Beter på glass Hun skrur lokket tett på et stort glass med mørkerøde beter.

Rødbeter og rød- og hvitstripete chioggiabeter, med mønster som minner om «polkagriser», har først blitt kokt møre, og så fått et oppkok i syltelaken før de ble puttet på glass.

Så er det bare å vente på at smaken setter seg.

Smaker mye bedre Hjemmelaget pickles smaker rett og slett helt annerledes og mye bedre enn de ferdige glassene fra butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer