Samtalen: Demens

Livet som pårørende til en med demens

Omlag 350 000 nordmenn er nær pårørende til en som har demens. - Var ikke forberedt på sorgen og tapsfølelsen.

ÅPENHET: Harald Lunde, som er pårørende til kone med demens - og Benedikte Guttormsen Slørdal, leder av pårørendeskolen Engelsborg, mener åpenhet rundt demens og kunnskap gjør det enklere å være pårørende . Foto: Britt K. Andersen
ÅPENHET: Harald Lunde, som er pårørende til kone med demens - og Benedikte Guttormsen Slørdal, leder av pårørendeskolen Engelsborg, mener åpenhet rundt demens og kunnskap gjør det enklere å være pårørende . Foto: Britt K. Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å være nærmeste pårørende til en person med demens er vanskelig. Åpenhet og kunnskap kan gjøre det lettere å takle, mener Harald Lunde, som lever med sin demente kone - og Benedikte Guttormsen Slørdal, leder av pårørendeskolen på Engelsborg.

Harald: Min kone og jeg har vært gift siden 1968. Vi har jobbet sammen og har bestandig hatt et aktivt og sosialt liv med mange felles interesser. Men for 6-7 år siden begynte ting å endre seg. Jeg la merke til at atferden hennes gradvis ble forandret. Det startet først med at hun begynte å surre når hun skulle lage mat, og etter hvert ble hun mer og mer ukonsentrert og glemsom.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer