Livsfarlig lek på feil side av veien

- Det er som å ha sex, sier sjåfør (23). Ellevte episode av «Rånern fra Ski».

Alle episodene finner du på db.no/drifting

LOS ANGELES (Dagbladet): Politiet har lagt ned store ressurser for å bekjempe råkjøring langs øde landeveier i California.

- Henry Ford sa at racing startet den dagen den andre bilen ble laget. Det sier litt om hvor vanskelig det er å komme ulovlig gateløp til livs, sier Fredric Aasbø.

Det er færre registrerte tilfeller av den ulovlige sporten nå enn før, men fremdeles eksisterer det små celler av fartsgale bilister som ikke holder noe tilbake når de sitter bak rattet.

Fredric og Steffen har har fått høre om en gjeng som fremdeles er aktive og tar oss med for å se med egne øyne hva de driver med.

Ulovlig Gjengen møtes for kvelden utenfor en døgnåpen kiosk i en liten by utenfor Los Angeles.

Flere av sjåførene er bekymret for at politiet skal få nyss om hva som er på gang og velger kjøre opp til et møtested nedenfor Mount Wilson i grupper på to og to biler.

- Dette er som å ha sex. Man blir tilfredsstilt, men må ha mer, sier en av sjåførerene (23) til Dagbladet.

Sjåførene i gjengen setter seg inn i bilene og kjører i høy hastighet opp en smal fjellvei til et observatorie på Mount Wilson.

Klokka er nærmere midnatt og tempoet er farlig høyt.

På toppen kan man forstå hvorfor Mount Wilson er målet for turen, Utsikten over Los Angeles er spektakulær, men det er såvidt hjertepumpa får roet seg før de setter utfor den samme veien de kom opp.

Skremmende Hastighetene nedover fjellveien virker enda mer skremmende.

Så seint på kvelden er ingen av sjåførene som er bekymret for motgående trafikk.

- Dette er en av de tingene ved bilsport jeg ikke liker. Man vet ikke hva som kan skje i en såpass ekstrem situasjon som disse gutta utsetter seg for. Bilene som sjåførene bruker har ikke sikkerhetsbur. Alle som har et bur i bilen sin vet hvorfor man skal ha det hvis bilen ruller rundt og havner på taket, sier Fredric Aasbø som holdt seg på tilskuerplass når gateløpet pågikk.

Følg med Ferske episoder av «Rånern fra Ski» legges ut på mandag og torsdag på db.no/drifting.

Diskutér serien, kom med innspill og få de siste oppdateringene på Råner'ns Facebookside.

Flere videoklipp kan du også se på Autobloggen.net.

Fredric Aasbø (25) • Første nordmann i den amerikanske driftingserien Formula DRIFT der han i fjor ble kåret til «Rookie of the Year».

• Kjører for Toyotas fabrikkteam og er bilprodusentens ansikt utad for ungdomsbilen Scion tC i USA.

• Til høsten blir Fredric og hans bil en del av det nyeste spillet i den populære «Need for Speed»-serien.