- Livsstilen som motvirker kreft

Unngå sukker, spis fersk mat og tren 30 minutter hver dag, råder den kreftsyke legen David Servan-Schreiber.

ADVARER MOT SUKKER: Den amerikanske legen og forfatteren David Servan-Schreiber mener at matvarer med høy glykemisk indeks, som sukker og hvetemel, kan stimulere framveksten av kreftceller.  Foto: JOHN T. PEDERSEN
ADVARER MOT SUKKER: Den amerikanske legen og forfatteren David Servan-Schreiber mener at matvarer med høy glykemisk indeks, som sukker og hvetemel, kan stimulere framveksten av kreftceller. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den amerikanske legen og psykiateren David Servan-Schreiber startet å samle inn og analysere kreftforsknings- resultater da han selv ble diagnostisert med hjernesvulst for 16 år siden.

Gjennomgangen av mangeårig europeisk og amerikansk forskning har resultert i bestselgerboken «Anticancer».

Her gir han konkrete råd om hvordan riktig kosthold, trening og mental tilstand kan både forebygge og gjøre det mulig å leve med kreft.  Stimulerer cellevekst Sukker, for mye omega 6 og tilsetningsstoffer bør står på nei-listen, ifølge boka.

Servan-Schreiber hevder at matvarer med høy glykemisk indeks, spesielt sukker, er en av kroppens hovedfiender. Sukker brytes ned til glukose i kroppen, en prosess som kan stimulere veksten av kreftceller.

- Når vi spiser sukker eller hvetemel, stiger glukosenivået i blodet. For å balansere dette, utskiller kroppen insulin og molekylet IGF (insulinliknende vekstfaktor 1), som har ansvaret for cellevekst, skriver Servan-Schreiber.

Forfatteren mener også at sukker kan trigge betennelser i kroppen.

Han anbefaler et kosthold med lav glykemisk indeks, og viser til en undersøkelse hvor mus med kreft fikk kjemoterapi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer