HELGELAND: Johnny William Lorentzen (t.v.) og Ivar Laukholm med lunsjbiter som har en smak av Helgeland. Foto: Ole C. H. Thomassen
HELGELAND: Johnny William Lorentzen (t.v.) og Ivar Laukholm med lunsjbiter som har en smak av Helgeland. Foto: Ole C. H. ThomassenVis mer

Lokal smak til behag

Midt i Brønnøysund sentrum ligger en butikk fylt med suvenirer av det smakfulle slaget.

||| Brønnøysund (Dagbladet): At det å reise er å spise lokal mat og drikke lokalt drikke, er vår reiseregel nummer en. Vi anbefaler derfor våre lesere å skaffe seg reiseminner av den sorten du blir glad og mett av.

Et eksempel på en butikk i trollfri sone, er Smak og Behag as i Brønnøysund, en lokalmatbutikk til glede for fastboende og forbifarende turister på vei til Vega, Ylvingen eller Torghatten.

Lokal smak til behag

Kokken Ivar Laukholm, mest kjent som kong Haralds «laksekokk» og sin laksesuppe, har sammen med Johhny William Lorentzen satset friskt for å formidle Helgelandskystens mange smaker og godsaker.

Smak og Behags egne spennende krydderblandinger kan være til inspirasjon og egen matlaging, flott til egen matlaging og til å gi bort.
Hva med en pose «Ylvingens Himmelske Fiskesuppekrydder u/salt» som gave til den som har sett alle episodene av Himmelblå?

BUTIKKEN: Et steinkast fra hurtigbåtkaia og midt i Brønnøysund ligger Smak og Behag.
BUTIKKEN: Et steinkast fra hurtigbåtkaia og midt i Brønnøysund ligger Smak og Behag. Vis mer

En liten lunsj med syv «Himmelske godbiter fra Helgeland», til egen glede og behag, er et annet tilbud som kan anbefales. Originalt og eksotisk blir det med klippfiskboller og Helgelandsomelett.

Ellers er ost, fisk, kjøtt, drikkevarer og konfekt noe av utvalget, det meste fra Helgeland, men også mye fra andre produsenter av lokalmat, helt fra Røros til Alta.

KRYDDER: Ivar Laukholm ved krydderhyllen. Foto: Ole C. H. Thomassen
KRYDDER: Ivar Laukholm ved krydderhyllen. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

En suvenirbutikk til ganens lyst og magens behag.