Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lokker deg på fest ved å kle seg i grønnsaker og blomster

Bordene har hvite duker, og det er vinduer på alle kanter.

 MAT-JÆREN:  Slik blir det fest på et gartneri  på Jæren. Foto: KRISTIN STOKKELAND/MATFATET JÆREN
MAT-JÆREN: Slik blir det fest på et gartneri på Jæren. Foto: KRISTIN STOKKELAND/MATFATET JÆREN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Har du noengang inntatt et festmåltid i et gartneri?

Med langbord, hvite duker og levende lys mellom agurk- og tomatplanter.

Varmt nok Gartneriet holder 24 grader året rundt og det er første gang et slikt arrangement skal gå av stabelen, i hvertfall på Jæren.

Det er Matfatet Jæren som skal arrangere en festaften i et gartneri som drives av jærbonden Jone Wiig på Orre.

En rekke av de dyktigste kokkene på Jæren vil diske opp med de beste råvarene som kan framskaffes i regionen, som ofte kalles for Norges matfat.

Matfatet Jæren er et samarbeide mellom 30 aktører knyttet til matindustrien på Jæren.

 I MATFATET:   Heidi Jeanette Nygård stiller opp i kjole av tomater og roser for å promotere Matfat Jærens fest i et gartneri. Foto: KRISTIN STOKKELAND/MATFAT JÆREN
I MATFATET: Heidi Jeanette Nygård stiller opp i kjole av tomater og roser for å promotere Matfat Jærens fest i et gartneri. Foto: KRISTIN STOKKELAND/MATFAT JÆREN Vis mer

Omtrent 25 prosent av hele Norges matproduksjon foregår i denne regionen.

Jærsk festmåltid Den noe spesielle matopplevelsen i gartneriet blir kalt et Jærsk festmåltid i glass og ramme, og er åpen for alle. Til samme pris som en kveld på en restaurant.

- Det begynte som en spenstig ide, vi så at det fungerte. Jeg synes det er en ny og spennende måte å få vist fram Jæren og Jærens matproduksjon, sier Heidi Netland Berge i Matfatet Jæren.

- Det er gøy å gjøre noe helt annerledes noen ganger.

Ideen måtte selvsagt testet ut på forhånd. I forrige uke ble det dekket opp et prøvebord i gartneriet med en fotosession.

Fotoseanse  Heidi Jeanette Nygård i Region Stavanger tok utfordringen fra sin navnesøster Heidi Netland Berge og stilte opp i en kreasjon laget av tomater, agurker og blomster til fotografering.

Det var nemlig Heidi Netland Berge som var konferansier på Jærdagene på Bryne i juni, iført en kjole laget av nyplukket paprika.

- Den kjolen er spist opp for lengst, sier Heidi Netland Berge.

 PAPRIKAKJOLEN:  Denne kjolen er spist opp for lengst, sier Heidi Netland Berge, iført paprikakjole på Jærdagene i Bryne i juni. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
PAPRIKAKJOLEN: Denne kjolen er spist opp for lengst, sier Heidi Netland Berge, iført paprikakjole på Jærdagene i Bryne i juni. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

Samme blomsterdekoratør sto bak matkjolen denne gangen, Lise Fridholm fra Sølvberget blomster.

Blomsterdekoratøren har tidligere laget hele kjoler av blomster til Jærdagene.

I høst Gartnerifesten til Matfatet Jæren skal finne sted i løpet av høsten, endelig dato er ennå ikke avklart.

Det blir en spesiell festkveld for matglade rogalendinger. Selv om de færreste nok kommer hjem iført tomat eller paprika.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media