Reise og Brexit:

Londontur i høst? Pass på dette

Dette må du vite før du reiser til Storbritannia.

På ett kort: Helsetrygdkortet bør være med på alle reiser i Europa. Men det blir lite verd dersom Storbritannia velger Brexit uten avtale. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
På ett kort: Helsetrygdkortet bør være med på alle reiser i Europa. Men det blir lite verd dersom Storbritannia velger Brexit uten avtale. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To millioner nordmenn har skaffet seg det europeiske helsetrygdkortet. Men et brexit uten avtale med EU kan bli kostbart for norske turister i Storbritannia. For da blir det helsetrygdkortet ditt uten verdi på de britiske øyer.

Nå advarer Helsedirektoratet mot å droppe ekstra reiseforsikring.

Hvert år får tusenvis av norske turister bruk for Europeisk helsetrygdkort når de er på ferie i et EØS-land eller i Sveits og slipper unna regninger på nærmere 150 millioner kroner.

– Hvis du må oppsøke offentlig lege eller offentlig sykehus når du er på reise i EØS-området eller Sveits, sikrer helsetrygdkortet deg helsehjelpen du trenger for å kunne fortsette ferien. Ved å vise kortet, betaler du egenandel på linje med innbyggerne i det landet du besøker, sier avdelingsdirektør Heidi Kvaal Djupvik ved Helfo servicetjenester.

Mange nordmenn tror de kan droppe den private reiseforsikringen fordi de har skaffet seg et gratis europeisk helsekort. Men - dét kan bli svært dyrt for den reisende.

- For helsetrygdkortet dekker ikke behandling på privat sykehus eller hos privat lege. Kortet dekker heller ikke hjemtransport, understreker Kvaal Djupvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer