Lonely Planet-Kåring: Beste land, beste by og beste region å reise til i 2016

- De styrer en stor del av valgene mange tar.

BESTE REISEMÅL: Botswana topper Lonely Planets liste over beste land å reise til i 2016, foran Japan og USA. Foto: PETER APPS / REUTERS / NTB SCANPIX
BESTE REISEMÅL: Botswana topper Lonely Planets liste over beste land å reise til i 2016, foran Japan og USA. Foto: PETER APPS / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Reiseguiden Lonely Planet har sluppet sin «Best in Travel 2016», med oversikt over hvilke land, byer og regioner du bør besøke til neste år.

Botswana er kåret til beste land, Kotor i Montenegro beste by, og Transilvania i Romania beste region.

Oversikten over neste års høydepunkter er satt sammen av Lonely Planets ekspertpanel ut fra forslag fra reiseguidens  skribenter, redaktører, bloggere og tvitrere.

Dagbladet har fått hjelp av reiseekspert og redaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth, til å vurdere anbefalingene fra reiseguiden.

Baardseth selv legger ikke skjul på at han ikke er veldig begeistret for slike reisekåringer, og sier han synes de årlige kåringene fra blant annet Lonely Planet føles litt vilkårlige.

- Det er ikke noe problem å være enig i valgene. Man kan nesten si at Lonely Planet er verdens største turoperatør. De styrer en stor del av valgene mange tar når de skal ut å reise, sier han til Dagbladet.

Botswana på topp Selv om mange følger rådene fra Lonely Planet og andre reiseguider flittig, tror ikke Baardseth nordmenn lar seg lede i like stor grad som innbyggere i andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer