Løp raskere med bedre teknikk

Alle kan løpe, men noen løper raskere enn andre. Små endringer i løpsteknikken gir store utslag på farten.

LØP RASKERE MED RIKTIG TEKNIKK: Det skal nok litt til å matche Vebjørn Rodal i hans glansdager, men også du kan øke farten betydelig med riktig teknikk. Arkivfoto: Tom E. Østhuus
LØP RASKERE MED RIKTIG TEKNIKK: Det skal nok litt til å matche Vebjørn Rodal i hans glansdager, men også du kan øke farten betydelig med riktig teknikk. Arkivfoto: Tom E. Østhuus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Registrer deg på mosjon.com, og få tilgang til din egen treningsdagbok.

Les også: Treningsprogram uke 21-2-3 Sleng deg med Alle kan løpe, men noen løper mye fortere enn andre. Kondisjonen er viktigst, men teknikken din er også så absolutt med på å bestemme farten. Men bare så det er sagt, om man løper «pent» eller «stygt» sier ikke alltid om teknikken er god eller dårlig. Stilen er din egen.

Den som har høyest gjennomsnittshastighet løper raskest på distanser lengre enn sprint. Teknikken er en av faktorene som bestemmer gjennomsnittshastigheten. Men hva er god løpeteknikk?

God løpeteknikk At tyngdepunktet holdes mest mulig stabilt er viktig for god løpeteknikk.

Se for deg et langt plankegjerde som er så høyt at du kun ser hodet på løperen som står på den andre siden. Hvis denne løperen er teknisk god, vil du ikke se så mye mer enn hodet hans selv når han begynner å løpe, og du vil se aller minst av hodet hans hver gang han lander. En som har dårligere teknikk, vil løfte tyngdepunktet sitt mer ("hoppe mer"), og du vil kanskje til og med se skuldrene når han er i svevefasen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer