- Lønnsgapet like stort som før

150 000 kroner i lønn skiller funksjonærer i industrien og lærerne. Men i årets lønnsoppgjør kan de færreste regne med å få noe særlig mer i potten.

SNART JOBBKLAR: Ingeniørstudent Omar Samy Gamal (23) har mulighet til å tjene gode penger den dagen han går ut i jobb. Startlønna i offentlig sektor er nesten like høy som i privat sektor - i noen tilfeller også høyere. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
SNART JOBBKLAR: Ingeniørstudent Omar Samy Gamal (23) har mulighet til å tjene gode penger den dagen han går ut i jobb. Startlønna i offentlig sektor er nesten like høy som i privat sektor - i noen tilfeller også høyere. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Likelønnsgapet er minst like stort som før. Dette blir mest tydelig når man sammenlikner funksjonærer i industrien på den ene siden og lærere og statsansatte på den andre. Lønnsforskjellen er på rundt 150 000 kroner. Det betyr jo at man har ulike konkurransevilkår. Særlig ungdom som skal velge yrke vil se denne forskjellen, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer