BILLIG Norwegian lover billetter fra 1829 kroner og oppover til New York. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BILLIG Norwegian lover billetter fra 1829 kroner og oppover til New York. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Lover superbillige billetter til New York

Men for mange ivrige kunder førte til at nettsidene til Norwegian krasjet.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Flyselskapet Norwegian satser stort og startet i dag salget av billetter til storbyene New York og Bangkok fra Oslo og Stockholm.

Billettene til New York vil koste fra 1829 og oppover, lover selskapet, og den første flyet går over Atlanteren i slutten av mai 2013.

For mange ivrige kunder skapte imidlertid problemer for selskapets nettserver, og mange hadde problemer med å fullføre bookingene.

- Det er rett og slett ekstremt stor pågang som har skapt litt startproblemer. Det er tydelig at nordmenn er sultefora på billige billetter til New York og Bangkok, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

- Vi jobber nå på spreng for å utvide kapasiteten. Det skal være oppe igjen nå, men er fortsatt litt ustabilt, så dessverre må folk smøre seg med litt tålmodighet.

Billige avganger Til og fra Bangkok kan du komme deg for 2998 kroner om du velger de billigste avgangene. Norwegian planlegger oppstart på ruta til Thailands hovedstad i juni neste år.

LANGDISTANSE: Norwegian vil i løpet av våren 2013 fly til New York og Bangkok fra Oslo og Stockholm. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
LANGDISTANSE: Norwegian vil i løpet av våren 2013 fly til New York og Bangkok fra Oslo og Stockholm. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Vi har sagt at vi skal klare å fly passasjerer til og fra Bangkok for halvparten av prisen de andre selskapene tar, sier informasjonssjef Åsa Larsson til Dagbladet.
 
- Dette er en stor og viktig milepæl i selskapets historie og jeg er svært glad for at det nå er mulig å bestille de første billettene med Norwegian til New York og Bangkok, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Nye fly Åtte nye fly, av typen 787 Dreamliner, er bestilt i forbindelse med langdistansesatsingen.

Kjos peker på at kundenes valgfrihet også vil være viktig for dem på langdistanserutene.

- Vi vet at de reisende har større behov for «det lille ekstra» når man flyr langt, og vil derfor gi dem som ønsker det muligheten til å bestille et produkt som blant annet inkluderer større seter, bedre beinplass, et treretters måltid med drikke og innsjekket bagasje, sier Kjos.

I slutten av oktober leverte Norwegian det beste kvartalresultatet noensinne, skriver dn.no.

I løpet av første kvartal fløy nesten 5,2 millioner med flyselskapet, en betydelig økning fra fjoråret.

SAS-problemer Selskapet vil også etablere baser i London og Alicante i løpet av våren 2013.

- Bakgrunnen for denne etableringen er å posisjonere Norwegian for den fremtidige konkurransen både innad i Europa og i langdistansemarkedet. Vekst og volum er nødvendig for å være konkurransedyktig i internasjonal luftfart i dag, og veksten må også komme utenfor Norden, sa Kjos til dn.no i slutten av oktober.

Norwegian offentliggjorde detaljene rundt sin nye storsatsing samme dag som konkurrenten SAS skulle legge fram regnskapet for tredje kvartal.

Etter at SAS gikk ut og fortalte om sin spareplan, ventet mange at selskapet ville fortelle om mulige kutt under offentliggjøringen av regnskapet.

Offentliggjøringen ble imidlertid utsatt til 12. november.