Luksus-SUV for finsmakerne

Antagelig den mest luksuriøse SUV som er satt i serieproduksjon.

LUKSURIØS: Nå er den blitt lengre, og har fått mye mer utstyr. Til våren kommer den til Norge. Foto: Range Rover
LUKSURIØS: Nå er den blitt lengre, og har fått mye mer utstyr. Til våren kommer den til Norge. Foto: Range RoverVis mer

Les alt om Årets Bil her!

For å tilfredsstille storforlangende skal nye Range Rover nå lansere to nye løsninger. Den ene er en strukket versjon av storebror i Range Rover-familien. Den andre er en utstyrsversjon ment for finsmakerne. Begge disse kommer i tillegg til Range Rover Hybrid, som kommer en gang i løpet av 2014. 

Det finnes nemlig mange som bare ikke får nok.

I Kina ønsker de at alle biler skal være større, i hvert fall lengre enn i resten av verden. Som et resultat av dette dukker det også opp biler her hjemme som har andre fysiske mål enn de ellers ville hatt. Spe på med litt ekstra luksus, og pakken begynner å bli akseptabel, selv for finsmakerne.

  Et godt eksempel Eksemplene på forlengede akselavstander er mange, og BMW 3-serie GT er et godt eksempel. Den er et resultat av at den ordinære 3-serien har fått en forlenget plattform for det kinesiske markedet.

I Kina er den hele 13 cm lenger mellom akslingene enn i Europa.

Da 3-serie GT skulle lages, fant BMW det derfor helt naturlig å bruke den lange plattformen for å gi bilen det lille ekstra med tanke på plass. I dag er denne kanskje det smarteste valget av alle 3-seriene.

SJEKK BAKSETET: Elektrisk justerbare bord står på listen for begge baksetepassasjerene. Foto: Range Rover
SJEKK BAKSETET: Elektrisk justerbare bord står på listen for begge baksetepassasjerene. Foto: Range Rover Vis mer

Nå er det Range Rover som strekker akselavstanden, og dette er den første Range Rover de strekker på tyve år. Bilen skal lanseres under bilmessen i Los Angeles senere i november.

Mer utstyr I tillegg vises en ny utstyrsversjon, Autobiography Black. Dette skal bli spydspissen i den luksuriøse delen av Range Rover, og kommer i noen markeder kun i den lange versjonen av Range Rover. Denne skal først vises i den delen av markedet hvor disse bilene kommer til å selge. Det betyr Dubai Motorshow tidlig i november. Hvorvidt den nye Range Rover Sport også vil få en slik utstyrspakke er uvisst.

Lik det eller ei Autobiography Black har fått eksteriørdetaljer som du bare finner på denne. Det i form av en frontgrill med eget design, det samme med sideventileringen, som for øvrig nå ikke lenger er i funksjon, men er en designdetalj. Det er også kromdetaljer på bakluken som forteller at dette er en spesiell utgave. Nytt er også to nye felgdesign, i valgfritt 21-tom eller 22-tom størrelse.

For spesielt interesserte Det er derimot innvendig det hele åpenbarer seg. Den lange versjonen av Range Rover blir 140 millimeter lenger, og alt blir å finne mellom akslingene. I baksetet kan du velge om den skal komme med en treseters benk, eller om den skal ha to individuelle sjefsstoler.

Disse har mulighet for å legge ned seteryggene åtte grader mer enn normalstolene, og man kan fra passasjerplass på høyre side bak justere frem høyre forstol, slik at man få bedre beinplass der bak.

Motoriserte gardiner i sidevinduene er en selvfølge, og nær sagt unødvendig å nevne.

Fotogen Andre snasne inderiørdetaljer finner vi i et Meridian stereosystem, deriblant bord i baksetet med elektrisk justering, kjøleboks, LED-skjermer, USB-kontakter for lademuligheter, og masse annet.

Bildene taler egentlig sin egen sak, så bla deg gjennom galleriet.

Foreløpig er det lov å drømme, for noen norske priser er ikke klare.

Noen soleklare konkurrenter finnes heller ikke. Det er flust av biler i SUV-markedet, men av det mer eksklusive slaget er det lite som er i masseproduksjon. Ønsker du en mindre bil i samme gata, så kan Range Rover Evoque være et alternativ.

ARBEIDSPLASSEN: Også bak rattet ser det ut til å være lett å trives. Foto: Range Rover
ARBEIDSPLASSEN: Også bak rattet ser det ut til å være lett å trives. Foto: Range Rover Vis mer