VIN TIL LUTEFISK: Tradisjonelt sverger mange til øl og akevitt til lutefisk, men det finnes en rekke gode vinalternativer, så lenge man vet hva man skal se etter. Foto: TOMMY ARNESEN
VIN TIL LUTEFISK: Tradisjonelt sverger mange til øl og akevitt til lutefisk, men det finnes en rekke gode vinalternativer, så lenge man vet hva man skal se etter. Foto: TOMMY ARNESENVis mer

Lurer du på hva du skal drikke til lutefisk?

Er en utfordring vin-messig, men Dagbladets vinekspert vet hvilke som passer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Det er igjen sesong for vår noe spesielle tradisjon med lutefisk.

Hvert år gafler vi i oss store mengder av tørket torsk bløtet og tilsatt kaustisk soda. Heldigvis legges fisken igjen i bløt, så den vannes ut og ikke lenger er giftig.

Like spesielt er kanskje alt garnityret vi spiser sammen med lutefisken. En salig blanding av poteter, bacon, ertestuing, sirup, geitost, gammelost og hvitsaus, gjør dette til en utfordring vinmessig.

Tradisjonelt er det mange som sverger til øl og akevitt til det meste av tradisjonell julemat, og så også her.

Det finnes imidlertid også en rekke gode vinalternativer, så lenge man vet hva man skal se etter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn