Lurer du på hva leverposteien egentlig inneholder? Lag den selv

Hjemmelaget leverpostei hører med til dansk julefokost.

KLART FOR JULEFROKOST:  Hjemmelaget pålegg setter en spiss på julefrokosten, og Karla Siverts serverer sursild med karrisalat, grønnsakspickles og deilig, lun leverpostei på sitt danske frokostbord.   Foto: METTE MØLLER
KLART FOR JULEFROKOST: Hjemmelaget pålegg setter en spiss på julefrokosten, og Karla Siverts serverer sursild med karrisalat, grønnsakspickles og deilig, lun leverpostei på sitt danske frokostbord. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karla Siverts er stor tilhenger av dansk julemat, og krydrer adventstida med å lage deilige, danske juleoppskrifter.  Lange og gode frokoster hører med i jula, og det er ekstra stas å dekke bordet med hjemmelaget pålegg.

I Danmark nytes frokosten midt på dagen, altså som vår «lunsj», og frokostbordet inneholder gjerne et rikelig utvalg av både kalde og lune retter.

Sild med godt tilbehør, stekte fiskefileter med remulade, rugbrød og leverpostei hører med til en skikkelig frokost.

Hjemmelaget Med dansk ektemann er Karla Siverts blitt veldig glad i dansk mat, med reale smaker og deilig krydder.

Første juledag har familien dansk julelunsj, og da står alltid hjemmelaget leverpostei på bordet. - Det er ikke vanskelig å lage leverpostei. Jeg tror det bare er litt uvant for mange. Dersom du vil gjøre det litt enkelt, får du slakteren til å male opp lever og spekk, råder Karla Siverts.

Lurer du litt på hva den kjøpte leverposteien egentlig inneholder?

Da er det like greit å lage den selv.

Ikke bare er hjemmelaget leverpostei utrolig godt, det er også en fin bonus å vite akkurat hvilke ingredienser den er laget av. - Jeg bruker en klassisk dansk leverposteioppskrift, godt krydret med allehånde, timian, pepper og ansjos. Den er perfekt til julefrokosten, og egner seg også godt til å fryses ned i små porsjoner. Da har man alltid fersk leverpostei tilgjengelig, sier Karla Siverts.  Smak og farge Et stort glass med smaksrik og krydret pickles hører med på frokostbordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer