Lyden av sex er vel så ille som synet

Dette sier du til barna når de fersker deg i senga.

TATT PÅ FERSKEN: Det kan være pinlig dersom barna dine kommer inn på soverommet under en hyrdestund, men barnepsykolog oppfordrer foreldre til å snakke med barnet umiddelbart. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
TATT PÅ FERSKEN: Det kan være pinlig dersom barna dine kommer inn på soverommet under en hyrdestund, men barnepsykolog oppfordrer foreldre til å snakke med barnet umiddelbart. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er stille i huset og barna ligger trygt i sengene sine og sover. Endelig kan mor og far ta seg en sjelden og velfortjent hyrdestund uten forstyrrelser. Eller?

Ingen foreldre ønsker at barnet deres skal komme inn på soverommet midt under akten, men det kan skje selv den beste. Barnepsykolog og forfatter Elisabeth Gerhardsen mener det er viktig å snakke med barnet om hva de så umiddelbart.

- Bryt av med en gang og smil til barnet. Forsøk å ikke bli verken hysterisk eller flau, men snakk om det de har sett, sier Gerhardsen.

Kan være skremmende Å se foreldrene sine ha sex kan være både skremmende og forvirrende for små barn, og barnepsykologen understreker at spesielt lydene gjør sterkt inntrykk.

- Barn kan tro at foreldrene, og kanskje spesielt mor, har det vondt fordi lydene man lager er relativt likt smertelyder. Spesielt barn i barnehagealder kan lett tro det dersom far ligger oppå mor som lager ukjente lyder, forklarer Gerhardsen.

Mamma og pappa leker Hun understreker at det ikke er nødvendig å fortelle de yngste akkurat hva dere gjør, men heller si noe sånt som at mor og far leker, hvor det da bør legges stor vekt på at ingen har det vondt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer