Lyst på ny smak til ribba? Prøv Karlas rødkålsalat og krydderkokt kvede

Klassiske juleingredienser på nye måter.

FRAM FRA GLEMSELEN:  Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø.           Foto: METTE MØLLER
FRAM FRA GLEMSELEN: Kvede er en litt glemt frukt som er perfekt å ta fram når du skal lage spennende garnityr til julematen. Karla Siverts koker den søt og god sammen med blant annet stjerneanis, sukker og kardemommefrø. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smakfullt og godt tilbehør er minst like viktig som selve hovedretten når julemåltidene skal nytes, og Karla Siverts serverer gjerne klassiske juleingredienser på nye måter.

Har du lyst til å prøve noe nytt til julemiddagen? Da er Karlas gode oppskrifter vel verdt å sjekke ut. 

Les også: Slå til med dansk andestek i romjulaIstedenfor kokt rødkål har hun komponert en spennende rødkålsalat, og den tradisjonelle rosenkålen er piffet opp med hvitløk, pinjekjerner og granateple.

Som garnityr til ribbe eller and serverer hun spennende krydderkokt kvede.

Den glemte frukten - Jeg koker kvede med kardemommefrø, stjerneanis, sukker, pepperkorn og epleeddik. Det lyse fruktkjøttet blir rødlig når det koker lenge, og smaker deilig søtt med en syre i bunnen. På en måte en blanding mellom eple og pære. Kvede er en litt glemt frukt, og selv om den faktisk vokser noen steder i Norge er det nok en ny ingrediens for mange, sier Karla Siverts.

Les også: Brimis saftige ribbe med sprø svorKvede er en frukt som hadde sin storhetstid i oldtida og middelalderen, og som egner seg svært godt til matlaging.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer