Lyst på skryller til jul?

Brimi gir deg oppskriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Det er ikke nødvendig med sju slag i kakeboksen, men Arne Brimi synes egentlig alle familier bør ha noen hjemmebakte kaker i huset til jul.

De gode gamle oppskriftene er fine ting å ta fram.

- Lukten av småkaker er like viktig for meg som ribbelukt på julekvelden, sier Arne Brimi.

Kona baker julekakene Hjemme hos familien Brimi er det stort sett kona Unni som baker julekakene, og det kan gjerne bli flere enn sju slag også.

Krumkaker, eller «skryller» som det heter i Ottadalen, er alltid på plass i kakeboksen før jul. Brimi liker også godt både goro, avletter og ei god kransekake.

- Det er en flott tradisjon å ha småkaker i huset til jul, og det er også mye mer stas å by fram noe du har laget sjøl enn industriproduserte kjøpekaker, mener kokken.

Skal du først kjøpe julekaker, oppfordrer han til å støtte opp om lokale bakere og bakeriutsalg som holder juletradisjonene i hevd.

Tradisjonsbakst er ettertraktet I Ottadalen står tradisjonsmaten sterkt, og de som virkelig kan lage tradisjonsbakst, er ettertraktet. De baker og leverer gjerne til mange av innbyggerne i bygda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer