Lyst til å bli millionær i ferien? Her er skattene som aldri ble funnet

Enorme verdier er sporløst forsvunnet. 

OAK ISLAND: I 150 år har folk søkt etter skatten som mange mener sjørøveren Kaptein Kidd gjemte på Oak Island på Nova Scotia utenfor Canada. Verdien skal være svimlende, men ingen skatt er så langt funnet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
OAK ISLAND: I 150 år har folk søkt etter skatten som mange mener sjørøveren Kaptein Kidd gjemte på Oak Island på Nova Scotia utenfor Canada. Verdien skal være svimlende, men ingen skatt er så langt funnet. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Lyst til å bli millionær i ferien? Vel, hva med å dra på skattejakt?

Dagbladet garanterer verken for funn, eller sannhetsgehalt, men her er i alle fall mytene rundt sju eventyrlige skatter som ifølge vandrehistoriene skal ligge spredd rundt om i verden.

Ingen av disse påståtte skattene er noen gang funnet.

1. To millioner pund i bakken

En sommerdag i 1795 ruslet tenåringen Daniel McGinnis, rundt på Oak Island. på Noca Scotia. Han kommer over et mystisk rundt hull i bakken, fylt med trebiter. McGinnis hadde hørt snakk om piratviksomhet på øya i gamle dager og ble nysgjerrig. Sammen med to kamerater, John Smith og Anthony Vaughan, begynte han å utforske hullet i bakken.

Ifølge vandrehistoriene om «Mysteriet på Oak Island», fant de rester av både flaggstenger og andre trestykker, trolig fra et skip.

McGinnis og kameratene gravde seg så dypt ned de klarte, men ga etterhvert opp. Men andre kom til, og gravde enda dypere. Noen hevdet at de fant en stein med en inskripsjon som fortalte at det på denne plassen skulle ha blitt gravd ned en skatt verdt over 20 millioner britiske pund.

Ville rykter vil ha det at skatten tilhørte den legendariske Kaptein Kidd som ble henrettet for piratvirksomhet i 1701.

I 150 år har det vært skattejegere i aksjon på Oak Island Nova Scotia, men foreløpig er ingen skatt funnet. Derimot skal seks skattejegere ha mistet livet i forsøket på å finne skatten. Det er også laget en dokumentarfilm om den angivelige skatten.

2. Montezumas skatt

I landsbyen Kanab i Utah vet en vandrehistorie å fortelle at en mann ved navnet Freddie Crystal i 1914 kom til byen med noen mystiske kart og begynte å grave i jorda. Det hevdes at Crystal fant underjordiske ganger, men noen skatt skal ikke ha dukket opp.

Men i 1998 ble det funnet et smykke som stammer fra azterkerne, og speskulasjonene skjøt fart om at spanjoler på flukt fra aztekerne på 1500-tallet gravde ned den medplyndrete skatten etter keiser Montezuma i Utahs ørkenjord.

AZTEKER-SKATT: En øredobb fra aztekerne i Mexico. Legenden skal ha det til at en hel skatt fra keiser Montezuma skal ligge begravd et sted i Arizona. 
AZTEKER-SKATT: En øredobb fra aztekerne i Mexico. Legenden skal ha det til at en hel skatt fra keiser Montezuma skal ligge begravd et sted i Arizona.  Vis mer

Noen skatt er imidlertid aldri funnet. Foreløpig.

3. «Død manns strand»

Selveste kaptein Svartskjegg, skal bare være en av flere navngjetne sjørøvere som gjemte unna skattene fra plyndringstokenene sine.

Peter Island, som er en del av de Britiske Jomfruøyene, er blant de fastboende kjent som et gammelt gjemmested for pirater.

På øyen finnes det et sted som kalles «Død manns strand», angivelig har den fått navnet fordi det fløt opp døde pirater der.

Disse skal ha blitt satt i land av Kaptein Svartskjegg på ei øy like utenfor og druknet da de prøvde å svømme inn til Peter Island. Det ryktes også at lokale platasjeeiere skal ha gravd ned enorme skatter i området.

4. Kaptein Svartskjeggs skatt

Når vi snakker om Kaptein Svartsjegg, eller Edward Teach, som den egelske piraten het, går det også heftige rykter om en skatt han etterlot seg, og som aldri er blitt funnet.

GJEMTE SKATTEN? Kaptein Svartskjegg var en skikkelig pirat, men skatten hans er aldri funnet. Foto: Shutterstock
GJEMTE SKATTEN? Kaptein Svartskjegg var en skikkelig pirat, men skatten hans er aldri funnet. Foto: Shutterstock Vis mer

Svartskjegg opererte gjerne piratskuta si, «Queen Anne's Revenge» utenfor kysten av Nord-Carolina i USA.

I 1718 gikk det ikke bedre enn at han seilte skuta på grunn. Skipet sank, men vraket ble funnet i 1996 - inkludert en svensk kanon. Skipsvraket kan nå beskues på North Carolina Maritime Museum i Beaufort.

Men selv om vraket ble funnet, er det aldri gjort funne av den navngjetne skatten. Ekspertene er imidlertid «sikre» på at den finnes, og at den befinner seg et eller annet sted langs kysten av Nord-Carolina eller på øya Ocracoke Island rett utenfor.

5.Gullet i Louisiana

Jean Lafitte er ikke like kjent som kollega Svartskjegg, men at han var en barka pirat han også, er det ingen tvil om.

Lafitte opererte gjerne i farvannene utenfor, og gjemte både sjørøverskuta si og mannskapet sitt i våtområdene rundt sjøen Lake Charles.

Mange tror også at han gjemte en stor skatt i dette området. Historien har fått stadig nye ben å gå på ettersom det skal ha blitt funnet flere gamle gullmynter i traktene rundt innsjøen.

6. Den forsvunne hollender

GULLSKATT: I dette fjellområdet, Superstition Mountains i Arizona, skal det ligge en skjult gullskatt. Foto: Shutterstoc
GULLSKATT: I dette fjellområdet, Superstition Mountains i Arizona, skal det ligge en skjult gullskatt. Foto: Shutterstoc Vis mer

Du har sikkert hørt om spøkelseskipet «Den Flygende Hollender». Jacob Waltz har fått et lignende tilnavn, «Den forsvunne hollender».

I følge sagnet skal nederlandske Waltz ha gjort et enormt gullfunn i området rundt Apache Junction øst for Phoenix i Arizona på 1800-tallet. Han var imidlertid svært så hemmelighetsfull rundt det - eventuelle - funnet sitt, og tok alle detaljer med seg i graven da han døde i 1891.

Siden de gang har imidlertid en rekke skattejegere besøkt fjellene Superstition Mountains på jakt etter Waltz' gruve. Så langt har ingen funnet den.

7. De ti bud

Den ultimate skatten over alle skatter, i alle fall i et historisk og kulturelt perspektiv, vil være å finne Paktens Ark, skrinet eller kista hvor Moses oppebevarte steintavlene med de ti bud Gud ga ham i Sinai i følge det Gamle Testamentet.

Skrinet, som var en drøy meter langt og inneholdt steintavlene, Arnons stav og en del mammon, var kledd med gull både på innsiden og utsiden ifølge historien.

Siste «spor» er fra år 587 f.kr da arken skal ha vært oppbevart i Jerusalem under kong Davids beskyttelse. Men da babylonerne inntok byen og delvis raserte den, skal arken ha forsvunnet.

Skjønt, mange hevder den aldri ble borte, men fortsatt befinner seg i de underjordiske gangene under Tempelhøyden.

Den etiopisk-ortodokse kirken på sin side, hevder de er i besittelse av den hellige arken og at den befinner seg i kirken Tsion Maryam i byen Axum.

PAKTENS ARK: Slik skal kisten hvor Moses oppbevarte steintavlene med de ti bud, ha sett ut. Ingen vet hvor skattem befinner seg. Foto: Shutterstock
PAKTENS ARK: Slik skal kisten hvor Moses oppbevarte steintavlene med de ti bud, ha sett ut. Ingen vet hvor skattem befinner seg. Foto: Shutterstock Vis mer

Ingen har imidlertid vært i stand til å bekrefte dette.

God skattejakt!

Kilder: Foxnews.com, Wikipedia