Flyreiser:

Må bytte ut «badstu-bruene» på Gardermoen

Het krangel om temperaturen på flyplassen.

PROBLEMATISKE: Bruene på Gardermoen skaper temperaturproblemer både sommer og vinter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
PROBLEMATISKE: Bruene på Gardermoen skaper temperaturproblemer både sommer og vinter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Ti av bruene ut til flyene på Gardermoen skal byttes ut. Men mange passasjerer som har opplevd «badstuvarme» bruer i sommer, må belage seg på kuldesjokk gjennom vinteren når de skal ut til ventende fly.

For mens mange utenlandske flyplasser har bruer med god airconditioning om sommeren og gode varmeovner om vinteren, har Oslo Lufthavn Gardermoen slitt med temperaturtrøbbel.

Pre-boarding og køer

Handlingsselskapene slipper passasjerene gjennom billettkontrollen og inn på brua som går ut til flyene. Disse bruene har store glassflater som gjør at bruene blir som et drivhus. Og her blir passasjerene ofte stående, enten fordi flyet ikke er klargjort for boarding, eller på grunn av normale køer som oppstår ved boarding.

Dette kan bli en svært ubehagelig opplevelse. Spesielt for reisende med små barn og for folk som har spesielle helseproblemer og pustevansker i høy varme. Temperaturene kommer fort opp i over 30 grader.Flyplassansatte melder om temperaturer på over 50 grader på det varmeste.

- Forholdene er uholdbare, både for oss og for passasjerene. Vi kan ikke åpne dørene for gjennomlufting uten at vi har en person stående ved døra for å passe på sikkerheten, sier en flyplassansatt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer