Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Må sette nye mål

Ida Helene Selebø Nilsen har fortsatt framtidsplaner, selvom kreften har spredt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Grip dagen og ha en god dag i dag, er mottoet for Ida Helene Selebø Nilsen (28).

I to år har hun levd med kreft med spredning. Som 22-åring fikk hun diagnosen brystkreft. Ida er småbarnsmor og kone — og kreftsyk.

- Jeg har alltid hørt at den som ikke planlegger, den planlegger å mislykkes. Det er greit å kunne ha framgang i livet, selv om hverdagen kan være tøff, sier Ida i ukas episode av podkasten Idas dagbok, produsert av Dagbladet og Rubicon.

Hør podkastene her eller klikk på linken øverst i saken.

Må endre målene - Da jeg fikk brystkreftdiagnosen, var livet på god vei til å bli det jeg hadde drømt om. Jeg så framtida forsvant.

Som 22-åring var Ida ferdig utdannet sykepleier, hun hadde fått jobb i hjemmetjenesten i Øvre Eiker kommune, var gift med Tom Sverre Nilsen, de hadde fått datteren Solveig og nummer to var på vei. På grunn av behandlingen, måtte Ida ta abort.

Målene og planene for framtida måtte justeres og endres.

- Jeg gleder meg veldig til 17. mai — til å stryke bunadsskjorta, ta fram sølvet og skoene, sier Ida mens datteren Solveig (7) øver på trombone i bakgrunnen. Solveig er med i korpset og har allerede startet øvingen til 17. mai-marsjen.

Fortsatt framtidsplaner Egentlig skulle Ida til toppen av Kilimanjaro for ett år siden, sammen med faren, onkelen og kusina sin. De måtte dra uten henne da Ida fikk tilbakefall og ble pleiepasient for en periode. Målet om Kilimanjaro ligger der fortsatt.

- Jeg vil gi meg selv en bonus, en opplevelse. Jeg skal prøve igjen. Formen er bedre enn jeg fryktet etter cellegiftbehandlingen i vinter og jeg har gått opp de 10 kiloene jeg mistet, sier Ida.

Musikkglad: Ida (28) og datteren Solveig (7) Nilsen gleder seg til 17. mai - Solveig spiller i korps.
Musikkglad: Ida (28) og datteren Solveig (7) Nilsen gleder seg til 17. mai - Solveig spiller i korps. Vis mer
Hele Norges coronakart