Boracay på Filippinene:

Macho-presidenten vil stenge paradisøya for «å rense opp i dritten»

Store miljøproblemer.

VERDENS BESTE: Boracay på Filippinene har flere ganger, og senest i fjor, blitt kåret til verdens beste turistøy. Nå blir den trolig stengt for opprydding. Den enorme populariteten har skapt store miljømessige problemer på paradisøya. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VERDENS BESTE: Boracay på Filippinene har flere ganger, og senest i fjor, blitt kåret til verdens beste turistøy. Nå blir den trolig stengt for opprydding. Den enorme populariteten har skapt store miljømessige problemer på paradisøya. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kåret leserne til reisenettstedet Condé Nast Traveler Boracay på Filippinene til verdens beste turistøy. Lille Boracay har kritthvite strender med puddersand og så klart vann at du kan telle hårene på leggene dine når du står i vann til halsen.

Men, populariteten - delvis som en følge av alle kåringene øya har vunnet, har sin pris. i fjor kom det over 2,1 millioner turister hit. Og det er mange på ei øy som bare er litt over ti kvadratkilometer stor.

Boracay sliter nå - i følge Condé Nast Traveler og flere andre nettsteder med store problemer. Det snakkes om miljøforringelse, trafikk-kaos, utilstrekkelig avfallshåndtering, ulovlig bygging, eiendomstvister og ulovlig fiske, for å nevne noe.

- Rens opp dritten

I februar gikk Filippinenes kontroversielle president Rodrigo Duterte ut og krevde tiltak. Og i kjent macho-stil sparte ikke Duterte på kruttet:

(Fortsetter under kartet)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer