Magisk førjul i «blåtimen»

Folk strømmer til havgapet Henningsvær for å komme i julestemning og oppleve de helt spesielle «blå timene».

EVENTYRLIG: Førjulseventyret i Henningsvær byr på juleshopping i rusle-tempo, koselig kaféliv og restauranter av høy klasse. Her er juletreet på moloen ferdig pyntet. Karoline (t.v.) og Frida syns Henningsvær er den fineste plassen i verden. Foto: Cecilie Haaland
EVENTYRLIG: Førjulseventyret i Henningsvær byr på juleshopping i rusle-tempo, koselig kaféliv og restauranter av høy klasse. Her er juletreet på moloen ferdig pyntet. Karoline (t.v.) og Frida syns Henningsvær er den fineste plassen i verden. Foto: Cecilie Haaland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HENNINGSVÆR (Dagbladet): Hver helg i november og desember holder Henningsværs mangfold av butikker og gallerier ekstra lenge åpent. Det samme gjør stedets kaféer og restauranter.

- Jeg unner alle å komme til Henningsvær og oppleve de blå timene. Midt ute i havet. Med fotomotiver over alt. Nedpå-stemningen. Du går ikke i Henningsværs gater. Du rusler, sier Cecilie Haaland.

Hun er kunsthåndverker og keramiker, og en av totalt 21 aktører som har gått sammen om «Førjulseventyret i Henningsvær» som i år arrangeres for tiende gang.

- Før var dette den eneste tida det var helt stille i Henningsvær. Nå har vi ingen stille tider lenger, sier Haaland.

Strømmer til

Hver fredag, lørdag og søndag nå før jul, strømmer turister, julebordsgjester og lofotværinger til fiskeværet i havgapet.

Små butikker, håndverksbedrifter og gallerier ligger tett i tett. I Henningsvær handler man julegaver som ikke finnes i storbyens kjøpesentre; hjemmelaget sukkertøy, fotokunst, stearinlys som støpes der og da, keramikk, blåst glass, og hjemmestrikkede luer, skjerf og votter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer