Makrellrøre på sprø blader av sommerkål

Makrell og nykål på nye måter.

NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten. Foto: METTE MØLLER
NY VRI: Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Makrellrøre er den norske varianten. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matMakrell og nykål er sunne og sommerlige råvarer som Dagbladets kokk Karla Siverts bruker med stor glede.

Hun prøver seg gjerne fram til nye kombinasjoner og smaker.

En av julifavorittene er makrellrøre servert på sprø blader av sommerkål.

Norsk variant - Mange har smakt tunfiskrøre eller en vitello tonnato i Italia. Dette er den norske varianten med makrell, og det er utrolig godt, sier Karla Siverts.

Hun løfter biter av sommerkål ut av isvann, og tørker dem før hun fordeler bladene utover små tallerkener.

- Bak noen makrellfileter på 100 grader til skinnet løsner fra kjøttet. Krydre dem med salt og pepper, og rør sammen en deilig dressing av aioli, rømme, rødløk og eple.

Vend inn makrellbitene, og bland sammen til en fin røre. Legg en god klatt makrellrøre på hver bit av sommerkål.

Jeg liker å pynte med masse finhakket gressløk, det både ser pent ut og gir god smak, sier Karla.

Perfekt garnityr Kålsalat er veldig godt til stekt makrell, og Karla lager den helt enkelt med en dressing av fløte og sitronsaft - vispet sammen til en glatt og fin dressing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer