MOBILT: Med et helt system av mobile, arkitekttegnede møbler blir soverommet som innredningen i en bobil; kompakt og fleksibel.  Foto: Benjamin Boccas
MOBILT: Med et helt system av mobile, arkitekttegnede møbler blir soverommet som innredningen i en bobil; kompakt og fleksibel. Foto: Benjamin BoccasVis mer

Maks utnyttelse av 28 kvm

Byggherren ville ha en mobil innredning og fikk en leilighet etter bobilprinsippet.

- Eieren av den ordinære Paris-leiligheten ville ha en fleksibel innredning med et soverom der absolutt alle møbelelementer kunne flyttes på i en håndvending , sier arkitekt Paul Coudamy i en mail til klikk.no .

Byggherrens idé var å ha et fast bosted som på samme tid minnet ham om det å være på reisefot. Omtrent som det å være på tur i en bobil eller campingvogn.

Derfor ble soveromsmøblene montert på hjul.

Flere av dem er laget slik at de kan lagres under sengen med de høye beina. Nærmest som moduler i et byggeset.

- Bestiller du alt under ett blir det også ganske rimelig , forklarer arkitekten.

Maksimal utnyttelse Som en naturlig følge av dette uvanlige innredningsgrepet fikk eieren automatisk også en maksimal utnyttelse av leilighetens beskjedne 28 kvadratmeter.

Langstrakt kjøkken Det arkitekttegnete kjøkkenet er også spesielt.

Det går som et sammenhengende belte etter langveggen i rommet. Skapsystemet er snekkerlaget og har skapfronter i ulike treslag, lyse og mørke .

Det skaper spenst og variasjon i det ellers lyse, homogene rommet.

Mystisk, rød hule - Det passer ofte å gi slike minimalistiske interiører en tiltrengt, ekstra piff ved bruk av trendy, organiske former og sterke farger, forteller Paul Coudamy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Her lar jeg den grove, knallrøde skilleveggen med de bulkete formene spille opp mot det tøffe, glattslipte betonggulvet . Dette skaper en friskhet, et overraskelesmoment som gir stedet karakter, sier han.

En rekke utfordringer - Å finne den riktige balanse mellom de kompakte sonene i leiligheten, lagringplass og behov for god gulvplass til beboernes ulike aktiviteter var den vanskeligste delen av prosjektet.

På 28 kvadratmeter er det ikke så enkelt å få til både et hyggelig baderom med badekar , en stor seng og en omkledningsavdeling, pluss en plass for litt kontorarbeid.

L-formen reddet prosjekt Takket være "L"-formen på den kompakte, kreative soveromsinnredningen klarte jeg å få kabalen til å gå opp, avslutter Paul Coudamy.

Les også: Enkle tips til badet

Følg disse bloggene

Alt om verktøy

Guide til kule museumsbutikker

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

PUSLESPILL: Møbelsystemet består av en lang rekke mobile enheter.  Tegning: Paul Coudamy
PUSLESPILL: Møbelsystemet består av en lang rekke mobile enheter. Tegning: Paul Coudamy Vis mer
SPENNVIDDE: Et detaljglimt av materialspenningen mellom bad og dør.  Foto: Benjamin Boccas
SPENNVIDDE: Et detaljglimt av materialspenningen mellom bad og dør. Foto: Benjamin Boccas Vis mer
KOMPAKT: Her er de fleksible møblene "satt på plass".  Foto: Benjamin Boccas
KOMPAKT: Her er de fleksible møblene "satt på plass". Foto: Benjamin Boccas Vis mer
MYSTISK: Den knallrøde døren med den uregelmessige overflaten bidrar til å skape en slags hemmelig huleatmosfære i huset.  Foto: Benjamin Boccas
MYSTISK: Den knallrøde døren med den uregelmessige overflaten bidrar til å skape en slags hemmelig huleatmosfære i huset. Foto: Benjamin Boccas Vis mer
RØD PIFF: Kjøkkenet i den lille leiligheten har skap som veklser mellom lyst og mørkt treverk. Både oppe og nede. Den brannbilrøde veggen mot badet setter et ekstra piff på innredningen.  Foto: Benjamin Boccas
RØD PIFF: Kjøkkenet i den lille leiligheten har skap som veklser mellom lyst og mørkt treverk. Både oppe og nede. Den brannbilrøde veggen mot badet setter et ekstra piff på innredningen. Foto: Benjamin Boccas Vis mer