Alzheimer

«Maktesløsheten ble så stor, jeg strevde for å stå i det»

Kari Gunn (63) mistet moren sin i alzheimer sykdom.

VANSKELIG: Kari Gunn Hellemo Syrstad i Stavanger hadde tre hjemmeboende barn da moren hennes fikk alzheimers sykdom, den yngste var seks år. Det ble mange utfordrende år. Hun er en av mange som har erfaring med et slikt press. Foto: Carina Johansen
VANSKELIG: Kari Gunn Hellemo Syrstad i Stavanger hadde tre hjemmeboende barn da moren hennes fikk alzheimers sykdom, den yngste var seks år. Det ble mange utfordrende år. Hun er en av mange som har erfaring med et slikt press. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mor var i begynnelsen flink til å skjule sykdommen. Jeg tror hun ante selv at noe var galt, sier Kari Gunn Hellemo Syrstad (63).

Moren hadde i flere år hatt diagnosen da hun døde for 10 år siden. Da morens alzheimer tok løpefart, begynte Kari Gunn å ta notater om det som skjedde. Om moren, og om møtene med henne.

Hun ville legge merke til små øyeblikk som kunne løfte dem opp fra håpløsheten. Notatene er nå blitt til boka «Håpet trosser virkeligheten», som hun håper kan hjelpe andre pårørende til alzheimer-pasienter.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer