Mamma er syk i følelsene

Elisabeth har slitt med angst og depresjon siden eldstedatteren Amilie ble født for 11 år siden. Redselen for at barna lider, er alltid der.

PSYKISK SYK: Elisabeth Heldal vet at hun kan være en god mamma til tre barn selv om hun har vært innlagt på psykiatrisk sykehus.  Tone Georgsen Herregården
PSYKISK SYK: Elisabeth Heldal vet at hun kan være en god mamma til tre barn selv om hun har vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Tone Georgsen Herregården Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et stykke opp i lia, ovenfor Vestfjorden utenfor Bodø, er tre barn på vei hjem fra skolen. Det er sol og regn om hverandre. Det blåser fra alle kanter. En helt normal dag på alle måter. Hjemme venter mamma Elisabeth Heldahl (36) med smil om munnen og tilbud om mat. Tvillingene Nikolai og Mathias (8) kryper opp på fanget hennes og forteller om dagen.

Tatt grep Like idylliske forhold har det ikke alltid vært i hjemmet. En håndfull ganger har Elisabeth vært så syk at hun har vært innlagt på psykiatrisk sykehus - eller pratesykehuset som barna kaller det. De var 2 og 5 år gamle da mammaen deres ble innlagt første gang.

- Jeg har et bra familieliv med denne diagnosen. Men jeg har tatt noen grep for at det ikke skal skje igjen, sier Elisabeth til  Foreldre&Barn.

Hun er ikke alene. Hver sjette nordmann får en depresjon i løpet av livet. Mange av dem er foreldre.

Holde på fasaden Depresjon og angst har vært en del av Elisabeths liv siden datteren Amalie ble født for 11 år siden. Før det hadde hun ikke merket noen tegn til psykisk sykdom, selv om hun i ungdomsårene slet med anoreksi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer