Du leser nå Dagbladet Pluss

Mamma Jannike trodde Nikolai hadde fått myggstikk. Det var det ikke. Det var sjelden krefttype

12-åringen vil være sammen med vennene, men etter måneder med cellegift og stråling blir han fort sliten.

SJOKK-BESKJEDEN: Jannike
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Hellen Rognstad håpet i det lengste at&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">kulen i tinningen til Nikolai var en allergisk&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">reaksjon på et myggstikk. I juni 2015 fikk&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">de beskjed om at det var en sjelden form
&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">for kreft. Foto: Svend Aage Madsen</span>
SJOKK-BESKJEDEN: Jannike  Hellen Rognstad håpet i det lengste at kulen i tinningen til Nikolai var en allergisk reaksjon på et myggstikk. I juni 2015 fikk de beskjed om at det var en sjelden form  for kreft. Foto: Svend Aage MadsenVis mer

Fastlegen likte ikke kulen som dukket opp i tinningen til Nikolai (12) fra Valdres. Likevel håpet mamma Jannike Hellen Rognstad (34) i det lengste at problemet ikke var verre enn en allergisk reaksjon på et myggstikk.

- Jeg lette med lupe etter stikkstedet, men så ikke noe, forteller Jannike.

Det ble også antydet at kulen til Nikolai kunne være en fettkul. Men det var ikke mulig å bevege på den når han strammet musklene i ansiktet.

- Jeg kan være ganske stor i kjeften. Men nå hadde jeg problemer med å gape skikkelig, spøker 12-åringen.

Kulen ble veldig tydelig når han forsøkte å tygge.

- Etter hvert ble kulen stor som en golfball, minnes Jannike, og legger til at sønnen også hadde hyppige halsbetennelser. I tillegg hadde han øyeinfeksjon og tilfeller med neseblod – alltid på høyre side.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.