Mammaen er løve og pappaen er tiger

Dette er en TIGON, og det finnes færre enn ti i hele verden.

(Dagbladet):To tigon-unger ble nylig født i en dyrepark øst i Kina, melder Reuters.

Tigoner er avkommet etter en hunnløve og hanntiger, og er mindre og mer sjeldne enn ligeren, som er en blanding av hunntiger og hannløve.

I videoen over får du se både tigerfar, løvemor, og de to små og sjeldne tigonungene.

Sjeldne - Løver og tigere hører til den samme familien men er ulike arter, og den genetiske sammensetningen er forskjellig, sier Xu Tianci, sjef i dyreparken Yancheng til Reuters.

Når en løve og en tiger parer seg er sannsynligheten for at det skal bli født levende unger bare 1 til 2 prosent.

SJELDNE: Når en løve og en tiger parer seg er sannsynligheten for at det skal bli født levende unger bare 1 til 2 prosent.  Skjermdump: REUTERS
SJELDNE: Når en løve og en tiger parer seg er sannsynligheten for at det skal bli født levende unger bare 1 til 2 prosent. Skjermdump: REUTERS Vis mer

Kommer det først unger til verden, er overlevelsesraten ifølge Tanci én til 100 000 for ligerunger og bare  én til 500 000 for tigonunger.

En av tigonungene i Yancheng døde rett etter fødselen, og de to gjenværende overvåkes nå 24 timer i døgnet. Totalt finnes det færre enn ti tigoner i verden i dag.

Flekker og striper Tigonen ligner utseendemessig på ligeren, og ifølge Wikipedia kan de både ha flekkene som løvene er genetiske bærere av, og stripene til tigeren.  

Tigon- og ligerhanner som vokser opp vil få mindre manke enn en løve, men Wikipedia skriver at ligere, som altså har en tiger til mor og løve til far, er større, og regnes for å være verdens største kattedyr.

Felles får både tigoner og ligere er at hannene alltid er sterile, mens hunnene kan få unger med både en hanntiger og en hannløve.

Men dette avkommet skal ikke være forplantningsdyktig.