LAMMESKANKER: Slik lager mamma lammeskanker. Kult? Foto: Christopher Sjuve
LAMMESKANKER: Slik lager mamma lammeskanker. Kult? Foto: Christopher SjuveVis mer

Mammas lammeskanker

Slik blir lammeskankene like gode som mammas.

- Disse lammeskankene må jeg skrive om, tenkte jeg. At mamma blir flau får stå sin prøve. Innerst inne er hun sikkert litt stolt.

Som matlagende mammaer flest har hun en høy stjerne for alle hun lager mat til. For det skal hun ha: Det var, og er stadig, bare hjemmelaget mat hos oss. Vi er enige om at alt ikke alltid var vellykket, men det skulle jo bare mangle. Vi snakker tross alt om 6935 middager.

En av de mest vellykkede tingene er «lasagne». Det vil si, det jeg vokste opp med å kalle lasagne. Og jeg kalte dette sågar lasagne også da jeg skrev om det i all offentlighet for første gang. Og da kunne noen, helt på sin plass, fortelle meg at dette egentlig ikke var lasagne, men pasta al forno (ovnsbakt pasta). Jeg brukte nemlig ikke lasagneplater.

Lammeskanker som er møre som mors Mamma og jeg krangler alltid om mat. Eller diskuterer, som det heter. Hvordan du skal lage perfekte kjøttkaker, kålstuing (hennes er super), ertestuing og så videre. Ganske vennligsinnet, altså. Og så er det alltid vi som sitter igjen ved spisebordet. Alltid.

Denne helga serverte mamma lammeskanker. Og de lammeskankene var helt supre.

- Jeg fant en oppskrift på nettet. Og så fant jeg den ikke igjen. Og så fant jeg en til - og dette tror jeg er en blanding av de to, sier hun. Og det høres ut som om internett fungerer på samme måte for mamma som alle de ukebladoppskriftene som ligger i skuffer og skap.

Lammeskankene er kjempemøre - og det får alle til bare de er tålmodige. Oppskriften finner du nedenfor.

Mamma serverer potetmos til. Enten denne (med bacon) eller «min» med sellerirot.


Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.