Manchester har fått selvtillit og vil sammenliknes med Barcelona

Har i det stille blitt en av Englands mest trendy storbyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.MANCHESTER (Dagbladet): Manchester har i det stille utviklet seg til å bli en av Englands mest trendy storbyer.

Det er ikke lenger nabobyer som Stockport, Oldham og Salford som er målestokk. Manchesters selvtillit har vokst såpass at det heller er storbyer som Barcelona, Sydney og Frankfurt som er blitt sammenlikningsgrunnlaget.

Manchester er på størrelse med Oslo, og ligger nordvest i England en snau time med tog fra Liverpool.

Byen regnes som svært viktig i den industrielle revolusjonen og omtales ofte som verdens første industrialiserte by. Det var i Manchester at verdens første datamaskin så dagens lys i 1948.

En kopi av deler av den enorme EDB-maskinen, «Baby», står utstilt på Museum of Science and Industry. Siden har utviklingen vært enorm. En moderne Ipad er 10 000 ganger kjappere enn dataalderens prototyp.

Bombe forandret alt Det var en terrorhandling som startet Manchesters store forvandling i moderne tid. I juni 1996 kjørte IRA en lastebil med sprengstoff inn i Manchester sentrum.

Med en spesiell IRA-kode ble politiet varslet om den forestående bombeeksplosjonen slik at området ble evakuert. En fjernstyrt robot klarte ikke å uskadeliggjøre kjempebomba på halvannet tonn, før den gikk i lufta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer