IKKE BARE IDYLL: Det skal ha dukket opp mange manetlignende skapninger av typen «Portugisisk krgsskip» på Gran Canaria i vinter. I ytterste fall kan de være farlige. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix 
IKKE BARE IDYLL: Det skal ha dukket opp mange manetlignende skapninger av typen «Portugisisk krgsskip» på Gran Canaria i vinter. I ytterste fall kan de være farlige. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Manetalarm på Gran Canaria - advarer mot «Portugisisk krigsskip»

Har paralyserende gift. 

Reiseselskapet Apollo advarer sine gjester på Kanariøyene for en manetlignende skaping som kan skape stort ubehag og i ytterste fall være livsfarlig, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Skapningen tilhører gruppen nesledyr og heter «Portugisk krigskip» kan forårsake paralyserende smerter som i aller verste fall kan føre til drukning.

Flere turister har rapportert om en stor oppblomstring av arten langs kysten på Gran Canaria i det siste, og på stranden ved Playa del Ingles skal forekomsten av de blåskimrende og glassaktige manetene være spesielt stor.

Disse manet-beslektede skapningene har lange tentakler som inneholder en paralyserende gift som kan forårsake ekstrem smerte.

I følge Apollo dukker det av og til opp slike langs Gran Kanarias kyst, og de er vanligst vinterstid. I februar advarte Apollo sine gjester på Fuerteventura om dette.

- Vi fraråder ikke folk å bade, med ser du at det er mange slike manetaktige skapninger i vannet, bør du ikke gå uti, sier Ann-Sofie Olsson, pressesjef for Apollo i Sverige til Aftonbladet.