Du leser nå Dagbladet Pluss

Forskudd på arv

- Mange foreldre angrer på bolighjelp:
Dette bør du vite før du gir arv på forskudd

Hele 16 prosent gir forskudd på arv når poden trenger sin første bolig. For mange betyr det økonomiske trøbbel i lang tid etterpå.

MÅ HA HJELP: Thomas Davidsen (32) er på jakt etter sin første leilighet. Han tror de færreste førstegangskjøpere klarer å skaffe seg bolig uten foreldrehjelp, i hvert fall gjelder det dem som kjøper i Oslo. - Ellers blir det veldig vanskelig å komme seg inn i markedet, siden boligprisene er så høye, sier han, her sammen med meglerassistent Sigrid Vinje i DNB Eiendom. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MÅ HA HJELP: Thomas Davidsen (32) er på jakt etter sin første leilighet. Han tror de færreste førstegangskjøpere klarer å skaffe seg bolig uten foreldrehjelp, i hvert fall gjelder det dem som kjøper i Oslo. - Ellers blir det veldig vanskelig å komme seg inn i markedet, siden boligprisene er så høye, sier han, her sammen med meglerassistent Sigrid Vinje i DNB Eiendom. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Jeg tror at mange foreldre angrer på bolighjelpen de gir til barna. Årsaken er at de gjerne må ofre sine egne drømmer og sparemål for å bidra til boligkjøpet, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Det betyr at for eksempel sparing til fritidsbolig eller pensjon blir nedprioritert. Dette er det fort gjort å angre bittert på i fremtiden, mener hun.

- Bolighjelp du gir til ett av barna, kan også skape familiekonflikter om man ikke har mulighet til å bidra med samme type hjelp til de andre barna. Så her er det mye å tenke gjennom før man hjelper barna inn på boligmarkedet, sier Reitan.

16 prosent av nordmenn sier de har gitt forskudd på arv som hjelp til boligkjøp, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har foretatt for Dagbladet. 31 prosent sier de har planer om å yte barna økonomisk bistand i fremtiden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.