Sommerferie:

Mange nordmenn får ødelagt sommerferien på grunn av denne lille feilen

Ikke gå i denne feriefella i sommer. PS - bruk såpe!

DRØMMEFERIEN: Ikke la drømmeferien på stranda ende opp med en strandet ferie på do. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
DRØMMEFERIEN: Ikke la drømmeferien på stranda ende opp med en strandet ferie på do. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommervarmen brer seg over Forsommer-Norge. Men det stanser ikke reiselysten til utlandet. Mer enn 600 000 nordmenn reiser i år på charterferie til land som Hellas, Spania, Kroatia, Italia, Bulgaria, Tyrkia og Kypros. Turer med glede, opplevelser og avslapning. Men for mange ender ferien i sykesenga. Enten på hotellet eller på et sykehus. Og årsaken kan være en liten, men viktig detalj.

Ferien ender på do

- Det handler ofte om noe så enkelt som håndvask og hygiene, sier skaderådgiver medisin hos Europeiske Reiseforsikring, sykepleier Line Sørbø.

Men rett etter håndvaskingen gjør mange en feil som kan få store konsekvenser.

- Nå når sommeren nærmer seg vet vi av erfaring at antall henvendelser knyttet til mageproblemer kommer til å øke. I mange tilfeller kunne problemene trolig vært unngått. Det handler om å være veldig nøye med å såpevaske seg på hendene flere ganger i løpet av dagen, og spesielt før man skal spise. Og like viktig: husk å ikke bruke håndkledet som henger ved vasken og å unngå å ta på selve dørhåndtaket på toalettet når du forlater rommet!, sier Sørbø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer