Mange sliter med usynlige skader etter hjerneslag

Må lære seg å leve med begrenset kapasitet.

SYNS IKKE: Vibekke Berge (33), Trond S. Bertheussen (47) og Siv Haugland (44) er på Sunnaas sykehus for rehabilitering av kognitive vansker etter hjerneslag. De er med på et forskningsprosjekt om senfølgen fatigue - utmattelse. -  Livet framover vil bli lettere å takle, sier de. Foto:
SYNS IKKE: Vibekke Berge (33), Trond S. Bertheussen (47) og Siv Haugland (44) er på Sunnaas sykehus for rehabilitering av kognitive vansker etter hjerneslag. De er med på et forskningsprosjekt om senfølgen fatigue - utmattelse. - Livet framover vil bli lettere å takle, sier de. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke enkelt å lære seg å leve med følgene av et hjerneslag når du ikke vet helt hva som feiler deg. Jeg må lære meg å leve med begrenset kapasitet, sier Siv Haugland (44).

Dagbladet møter henne på Sunnaas sykehus på Nesodden. Her er hun, sammen med Vibekke Berge (33) og Trond S. Bertheussen (48) inne på landets eneste tilbud til senrehabilitering for kognitive vansker ved ervervet hjerneskade etter slag eller ulykker - Kognitiv rehabiliteringsenhet Sunnaas sykehus (KReSS). Alle tre er med på et forskningsprosjekt om senfølgen fatigue - utmattelsessyndrom.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer