+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Mange vil gå på en kjempesmell når de nærmer seg pensjonsalder

Sjekk hvilke grep du bør ta i dag for å få mer å rutte med når du trapper ned jobben.

MANGE VIL GÅ PÅ EN SMELL: - Mange vil gå på en kjempesmell når de nærmer seg pensjonsalder og innser at de ikke vil kunne leve som de ønsker, mener Sissel Olsvik Vammervold, spareøkonom i Nordnet. Her er rådene som gir deg god økonomi som pensjonist. Foto: COLOURBOX
MANGE VIL GÅ PÅ EN SMELL: - Mange vil gå på en kjempesmell når de nærmer seg pensjonsalder og innser at de ikke vil kunne leve som de ønsker, mener Sissel Olsvik Vammervold, spareøkonom i Nordnet. Her er rådene som gir deg god økonomi som pensjonist. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Mange vil gå på en kjempesmell når de nærmer seg pensjonsalder og innser at de ikke vil kunne leve som de ønsker, mener Sissel Olsvik Vammervold, spareøkonom i Nordnet.

Ferske tall fra Nordnet viser at nesten sju av ti ikke har gjort noe for å bedre sin pensjon. Bare to av ti sparer privat i tillegg til pensjonsordning fra folketrygd og arbeidsgiver. Under 5 prosent tør å ta risiko i sparingen.

- Det merkes mindre på privatøkonomien at du sparer små beløp fra relativt ung alder av. Venter du med pensjonssparing til du har fylt 50 år, vil du måtte sette av nesten tre ganger så mye hver måned for å få det samme pensjonstilskuddet som hvis du hadde startet da du var 40, sier Olsvik Vammervold.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.