Du leser nå Dagbladet Pluss

Manglende nærkontakt i forholdet kan lede til utroskap

Prat sammen og sett ord på det, sier rådgiver. 

Uro: - Hvis man har ulikt behov for nærhet kan det gi en vedvarende uro i parforholdet, sier psykolog Andreas Løes Narum. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Uro: - Hvis man har ulikt behov for nærhet kan det gi en vedvarende uro i parforholdet, sier psykolog Andreas Løes Narum. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Om det er å holde hender, gi en klem, ha sex eller bare å stryke partneren på kinnet; i et forhold er fysisk kontakt noe de aller fleste ønsker. For noen kan dette behovet være forskjellig.

- Hvis man har ulikt behov for nærhet kan det gi en vedvarende uro i parforholdet. Den som vil ha mye fysisk behov som sex eller kos kan føle det som en avvisning når den andre trekker seg unna. Det beste å gjøre i slike situasjoner er å snakke om det slik at man viser hverandre toleranse og respekt, sier psykolog Andreas Løes Narum.

Ulla Aasland, sexologisk rådgiver, mener par må ha en åpen dialog om man har ulike behov.

- Prat sammen og sett ord på det. Det er noe mange unngår. Det kan være vanskelig å ta opp dette med seksualitet. Mange får ikke pratet om det i det hele tatt, men går og pines år etter år, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.