Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Mangler 30 000 blodgivere

Behovet øker men færre gir blod.

FRYKTER KONSEKVENSER: Blodbanken mener 30 000 nye blodgivere må til for å dekke Norges behov. Foto: Tom E. Østhuus
FRYKTER KONSEKVENSER: Blodbanken mener 30 000 nye blodgivere må til for å dekke Norges behov. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

|||Norge mangler ifølge Blodbanken 30.000 blodgivere. Banken frykter for konsekvensene og oppfordrer nå bedrifter til å sende sine ansatte til blodtapping.

Antall blodgivere utgjør 2 prosent av landets befolkning, og 30 000 nye blodgivere må til for å dekke behovet, ifølge Blodbanken.

Årsaken til blodmangelen skyldes i hovedsak at det foretas flere operasjoner og behandlinger av kreftpasienter enn før. I tillegg er det nå færre blodgivere her i landet enn tidligere, melder TV 2.

- Dette er en helt nødvendig oppgave for at sykehusene skal fungere og cirka halvparten av menneskene her i landet vil trenge blod i løpet av sitt liv, sier Gunnar Grue i Blodbanken.

Grue frykter at sykehusene må innstille operasjoner i de nærmeste årene som følge av blodmangel.

Ifølge Blodbanken er halvparten av befolkningen egnet som blodgivere. Banken mener derfor at det vil kunne være mulig å nå mange av disse ved å oppfordre landets bedrifter til å sende ansatte til blodtapping.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling