- Mangler kontroll for å hindre hvitvasking

Finanstilsynet ut mot norske banker.

FOR DÅRLIGE RUTINER: Finanstilsynet er ikke fornøyd med bankenes håndetering av hvitvaskingsloven som ble innført i fjor. 
Arkivfoto: TORBJØRN GRØNNING
FOR DÅRLIGE RUTINER: Finanstilsynet er ikke fornøyd med bankenes håndetering av hvitvaskingsloven som ble innført i fjor. Arkivfoto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Finanstilsynet mener at norske banker og finansinstitusjoner ikke har god nok kontroll for å hindre hvitvasking.

De store bankene og finansinstitusjonene i Norge har ikke god nok kontroll og risikovurdering av nye kunder, opplyser Finanstilsynet til Dagens Næringsliv.

Tilsynet har kontrollert ti banker og finansinstitusjoner for å sjekke om de følger den nye hvitvaskingsloven som ble innført i april i fjor.

I loven er bankenes plikt til å foreta kundekontroll betydelig skjerpet.

- Institusjonene har kommet til kort i forhold til det nye regelverket, sier fungerende avdelingsdirektør Erik Lind Iversen i Finanstilsynet.

Tilsynet har blant annet avslørt at virksomhetene som er blitt undersøkt, ikke i stor nok grad sjekker, kontrollerer og risikoklassifiserer nye kunder.

Det er snakk om «relativt omfattende svakheter og mangler», opplyser Finanstilsynet i et brev som er sendt til samtlige norske banker.

- Siden det sto såpass dårlig til i de store institusjonene, fant vi ut at vi måtte lage en oppsummering av funnene og sende det til samtlige banker. Regelverket gjelder jo for alle, sier Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer