Storbyferie

Mangler Michelin- stjerner. Men har super mat til uslåelige priser

Høy kvalitet til lave priser setter Kraków på listen som en av Europas mest attraktive matbyer. Smacznego!

STJERNEMAT: Restaurantene
i Krakow holder svært høy kvalitet, til overraskende lave priser. Krakow har ingen Michelinstjerner, men en rekke restauranter er anbefalt av den prestisjetunge guiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
STJERNEMAT: Restaurantene i Krakow holder svært høy kvalitet, til overraskende lave priser. Krakow har ingen Michelinstjerner, men en rekke restauranter er anbefalt av den prestisjetunge guiden. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW (Dagbladet): Hva vet dere om polsk mat, spør Maciek Osika (35) fra Kraków Free Walking Tour og ser seg rundt på en gruppe som stirrer tilbake med tomme blikk.

- Piroger. Suppe. Kjøtt. Og så er det stopp. Men polsk mat er smakfull og næringsrik – og veldig mye mer enn piroger, sier guiden og fører an.

Vi har meldt oss på en guidet mattur i det som etter hvert er blitt nordmenns favorittby i Polen. Men Maciek har nok rett – de færreste vet mye om polsk mat. Og i hvert fall ikke at den er så bra!

Lange mattradisjoner

For selv uten Michelin- stjerner så finnes det et vell av restauranter med eksepsjonelt høy kvalitet i byen. Til helt uslåelige priser.

Å spise ute i Polen handler ikke bare om å få̊ i seg næring – det er en fantastisk mulighet til å bokstavelig talt få̊ en smakebit av polsk kultur og historie. Restaurantene spenner fra haute cuisine til kommunistkafeer, middelalderske kjellere og hippe matvogner, men felles er en kjærlighet til polske mattradisjoner.

Så før vi fortsetter matturen, stopper vi innom vår personlige Kraków-favoritt midt i det tidligere jødiske kvartalet Kazimierz, som nå er byens hippeste bar- og restaurantområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer