Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Mann låste seg inn på do - verdens lengste flyging måtte snu, og ble enda lenger

Mellom Perth og London.

MÅTTE SNU: Qantas' Dreamliner mellom Perth og London måtte snu da en passasjer slo seg vrang. Ergo ble den 17 timer lange flygingen enda lenger. Foto: Qantas
MÅTTE SNU: Qantas' Dreamliner mellom Perth og London måtte snu da en passasjer slo seg vrang. Ergo ble den 17 timer lange flygingen enda lenger. Foto: Qantas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil videre er Qantas' rute mellom Perth på vestkysten av Australia og London regnet som verdens lengste nonstop flyrute. Turen tar 17 timer.

Sist lørdag ble den imidlertid vesentlig lenger da kapteinen på Boeing 787-maskinen bestemte seg for å snu flyet og returnere til Perth etter bare to timer i lufta, skriver Travel and Leisure.

Årsak: En passasjer var ikke så samarbeidsvillig som kapteinen ønsket.

Låste seg inne på do

Passasjeren begynte å utagere, ropte og skjelte ut så vel medpassasjerer som flybesetning, rapporterer Fox News.

Passasjeren låste seg deretter inne på et flyets toaletter og avviste kontant alle henstillinger fra personalet om å låse opp døra.

Besetningen ba etter om lag en time om hjelp fra noen mannlige passasjerer og lykkes etter hvert med å roe mannen ned og få ham ut av toalettet.

SAN FRANSISCO: Air Canada-fly holdt på å lande på taxebanen der to fulle fly sto og ventet. Video: NTSB Government Vis mer

Håndjern

Bråkmakeren ble påsatt håndjern og ble geleidet bak i flyet.

- Personalet opptrådte fantastisk. De hadde full kontroll og beroliget passasjerer som begynte å bli nervøse. De fikk mannen bak i flyet der de tok hånd om ham. Det var åpenbart at han ikke var i balanse, men var plaget med noe, sier passasjeren Christine Kohl.

Turen til London tar 17 timer og 20 minutter. Denne dagen ble den vesentlig lenger. Etter at flyet hadde returnert til Perth ble nemlig passasjerene innlosjert på hotell og måtte vente til neste dag før de kom seg av gårde til London.

Mannen som forårsaket forsinkelsen ble møtt av australsk politi og geleidet ut da flyet landet i Perth.

Hele Norges coronakart