SMART TRIKS: Vil du putte mapper i mapper på iOS-hjemskjermen er det mulig om du gjør det på denne måten. Foto: VIDEOSDEBARRAQUITO/YOUTUBE
SMART TRIKS: Vil du putte mapper i mapper på iOS-hjemskjermen er det mulig om du gjør det på denne måten. Foto: VIDEOSDEBARRAQUITO/YOUTUBEVis mer

Mapper i mapper på IOS

Trikset som lar deg gjøre det Apple ikke vil.

Dinside.no: I motsetning til både Android og Windows Phone, er det slik på IOS at alle app-ikoner må ligge på hjemskjermen, altså den som vises når du trykker på «hjem»-knappen på telefonen.

Men laster du ned mange apper kan det fort bli rotete. Heldigvis har du muligheten til å opprette mapper og dermed samle relaterte apper bak ett ikon, slik at de ikke opptar like mye plass på hjemskjermen.

LES OGSÅ: Slik organiserer du iPhone-hjemskjermen

Men hva med mapper i mapper? En ting som dog ikke er mulig sånn helt uten videre er å putte en mappe i en annen mappe; eksempelvis at du har en mappe kalt «spill» og så mapper inni den igjen med «hjernetrim», «bilspill» eller hva det måtte være.

YouTube-brukeren videosdebarraquito har imidlertid fått det til, og her er videoen som viser deg hvordan.

Trikset innebærer at du først må aktivere «redusér bevegelser»-innstillingene under tilgjengelighetsmenyen. Deretter plasserer du mappen du ønsker å putte andre mapper inni på den nederste linjen for så å trykke så fort på den at telefonen begynner å henge litt etter. Da rekker du akkurat å ta tak i en mappe og flytte den inn.

Én liten svakhet Merk dog at du ikke får lagt til nye ikoner i en undermappe — da må du først dra den ut på «skrivebordet» igjen og flytte inn ønskede ikoner før du gjør trikset på nytt.

LES OGSÅ: 11 kjekke Iphone-triks

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.